Breki1 Creative Commons License 2016.10.13 0 0 3476

Közel az ajtóhoz helyezkedve amúgy is az volt a tervem, hogy a Get Up lemezről játszott hat szerzemény alatt majd mindig kiszaladok a büfébe egy kis nedűtöltésre. Ez két ok miatt nem valósult meg. Egyrészt az új szerzemények hossza alig éri el a három percet, így megfordulni sem nagyon lett volna időm, másrészt pedig tökéletesen passzoltak a klasszikussá éret Bryan Adams dalok közé. Így aztán nem sokat ittam, ellenben nagyon jól szórakoztam. Ahogy a körülöttem lévőket elnéztem, nemcsak én. Sőt, a színpad előtt is óriási hangulat uralkodhatott, erről elsőként a Heaven című ballada során győződhettem meg. A banda elkezdte a dalt, majd Bryan helyett az egész stadion énekelte a dal szövegét. Mivel túlnyomú részt a hölgyek uralták a lelátót, így elsőnek azt hittem, hogy valami asszonykórus is lehet a színpadon, de némi nyújtózkodást követően rá kellett jönnöm, hogy bizony a férfi muzsikusokon kívül senki más nem tartózkodik a színpadon, amit pedig hallok az a közönségtől származik. Erre álmomban sem gondoltam volna, hogy egy több, mint 30 esztendős dalt így kívülről fújjon a hazai publikum. Hátborzongató volt!

 

Ez a közönséggel való együtténeklés aztán a közel két és félórás program alatt többször bekövetkezett. A meglepetéseknek azonban ezzel még nem volt vége. Azt a KISS-vezér, Gene Simmonsról mindenki tudja, hogy beszéli a nyelvünket. A származását ismerve ez talán annyira nem is meglepő, az viszont annál inkább, hogy Bryan Adams több szót is elejtett a buli folyamán magyarul. Az egyik legmókásabb beszólása az volt, amikor a You Belong To Me konferálásaként elmesélte, hogy Kanadában táncra hívó szó a „Wriggle the ass”, de sajnos nem tudja, hogy van ez magyarul. Az egyik rajongó erre nyomban bekiabálta, hogy „Riszáld a feneked!”, ezt Bryan meghallva a közönség legnagyobb ovációja közepette többször is bekiabálta a koncert alatt.

Emellett szívszorító történetet is mesélt nekünk: mesélt nekünk egy „Evi” vagy „Ivi” nevű lányról, aki a hivatalos Facebook-oldalon keresztül írt neki és a menedzsmentnek. A lány leírta, hogy apukája súlyos rákbeteg és a kezelések alatt Bryan Adams dalokat hallgatott, és a kedvence a Here I Am. A lány annak ellenére, hogy a dal nem szerepel a Get Up Tour repertoárjában, arra kérte Adamset, hogy játssza el a magyarországi koncerten. Arra persze Janotyik Éva (mert, hogy ő írta a levelet) sem gondolt, hogy a koncerten jelen lévő szüleinek ekkora boldogságot ad, ugyanis ha hiszitek, ha nem Bryan Adams eljátszotta az apukájának a dalt, hozzátéve „Here I am Papa”. Basszus, ezt én is megkönnyeztem.


http://www.rockvilag.hu/hirek/koncertbeszamolok/kuelfoeldi2/riszald-a-feneked-bryan-adams-koncerten-jartunk-2016-10-09