Mara300 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 309

azt mondta hogy nem gyulladás és hogy torolgessem szeszes vattaval. Mind torolgethetem mert semmi változás, még mindig bűdös és még mindig barna váladék van benne .

 

 

Szia;

En ehhez nem ertek, nekem is gondom van a kutyammal, most googeloltam nehany dolgot, es akartam itt a forumon keresgelni egy  segely-topikot, amikor latom hogy mit irtal, es a sajat gondom közben talalt oldalt most Neked beteszem, ami nem az en gondom -le ne kopogjam ..D; - de talan Neked segithet.

 

(Ha nem megy a nemet, rakd be a gugli forditoba, vagy kerdezz ra nalam, de a lenyeget most probalom Neked azert magyarul megirni a linkekböl.)

 

Ami a kutyadnak van, az nagy valoszinüseg szerint egy fülben levö atkaktol szarmazo betegseg. Mivel a kutyad fiatal, annak is nagy valoszinüsege, hogy a kutya a mamajatol vagy a korabbi környazeteböl szedte ezt össze. (Maskor vetelnel ne csak a kiskutyat nezd, hanem a mamaja fület farkat orrat ..D; is ..)

 

Az alkoholos vatta tisztitas a link-tartalom szerint ebben az esetben egy nagyon rossz ötlet/tanacs volt, mert az alkohol csip, ami miatt a kutya meg jobban vakarodzik, megint kis sebeket csinal stb. (Mar az atkak is sebeket csinalnak, azert van az egesz dolog, begyüllad, barna dolog stb...)

 

Tanacs, ezek a tanacsok, ha nem is atkas lenne, akkor sem okoznak kart, es meg is kellene tenni rendszeresen a kutyanal, ha barmi van a füleben, tehat ..: ki kell elöször is a kutya fület jol mosni.

Lent erre is van egy link, hogy ez hogy megy. Azt a megoldast valaszd, hogy van specialis fültisztito folyadek, lehet keszen kapni, vegyel embernek valot, gyogyszertarban. Ne alkoholosat, van masik is.

Felre kell a kutya fejet forditani, öntsel (na nem önteni, annak van egy kis nyilasa, tehat csorgass D;) bele folyadekot, probald a kutya fejet simogatassal egy jo darabig ugy tartani, jo darab az kb jo felora, talan elalszik .., aztan  a masik fül jön, a forditasnal a fejnel kicsorog aminek ki kell csorognia,  de mielött a masik fülre mesz, az elsö fülbe meg egyszer öblitöt bele, kb 10 perc,   aztan forditani a fejet es kicsorgatni.  Szerintem egy 3.-ik  is mehet nyugodtan, ha mar barnas dolog jön ki., aztan van tisztito palca vattaval, nem olyan vastag amit a sajat füledbe teszel D; hanem kb 2-3x vastagabb fejjel, ezt rakd bele meleg de nem forro vizbe, ezzel kitörölni a fület, de ha belenezel es sok barna odaragadt dolog van meg benne, akkor azokat öblitessel szedd ki, tehat addig nem nyulunk a palcaval sehova, amig darabok vannak a füljaratban, amiket latsz is,  nem a vattapalcaval a befele menö jaratokba benyulni, mert azzal csak melyre   betolod  (tehat csak ott palcazni, ahol tudod hogy ki is törlöd es nem betolod a dolgot)  es akkor erre mondjak hogy adtal a kakanak egy pofont ..aztan jön a masik fül.

 

2-3 nap varas utan -amit en nem tartanek be, hanem harom napig minden nap ezt megcsinalnam- ismetlese a fülmosasnak.

 

Ha kesz vagy egy nap mindket fül tisztitasaval, akkor, de csak akkor fülcseppek bele, semmi bio dolog, ha mar ennyire akkut a füldolog, nem lehet itt azzal szozakozni, hogy bio akarmi. (Bio dolgok allatnal egyebkent is inkabb megelözesre jok, most lehet hogy egyesek nagyot fognak kiabalni, de ha akkut egy dolog, akkor nem kell hetekig szorakozgatni, tehat bele egy igazi antibiotikum es atkaölö fülcsepp.)

 

Kb 3 nap mulva latod hogy nem termelödik ujjabb zsir vagy mi ez az akarmi, a csepp lehet egyebkent olajos, de semmi alkoholos csipös dolgot ne hasznalj.

 

Ha nem kapsz  jo fülmoso szert, akkor egy veszhelyzet-variacio: langyosnal melegebb viz, de nem egeszen meleg, 1-2 csepp jo minösegü baby-olaj bele a vizbe, aztan lehet csinalni.

 

Összefoglalva: minden nap kb minimum 3 napig mindket fül 3-4x atmosva, 1. atmosasnal kb 1/2 ora aztatas, aztan kb 2x10 perc. Majd meglatod..., aztan a masik füllel ugyanaz, ha kesz vagy jöhetnek a cseppek.

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Atk%C3%A1k

 

 

http://www.tiermedizinportal.de/tierkrankheiten/hundekrankheiten/ohrmilben-beim-hund/433343

 

http://www.tiermedizinportal.de/tierkrankheiten/hundekrankheiten/ohrmilben-beim-hund/433343/2/

 

Die Behandlung von Ohrmilben beim Hund beginnt in der Regel mit einer gründlichen  Reinigung der Ohren .  Zudem erhält der Hund Medikamente gegen die Milben (z.B. eine milbenabtötende Salbe) und gegen den Juckreiz.

Sind die Ohren des Hundes stark entzündet, kommen entzündungshemmende und antibakterielle Ohrentropfen zum Einsatz. Diese Mittel werden so lange verabreicht, bis die Entzündung vollständig ausgeheilt ist.

http://www.tiermedizinportal.de/therapie/ohrenreinigung-bei-tieren/354535

Előzmény: Jucika81 (308)