tomshareware Creative Commons License 2016.11.19 0 0 16147

Na, elment befizetni a papírt, meg is őrzi a nyugtát. Azt mondta rendes volt vele az állomáson a pénztáros, mert ő is elismerte, hogy az utalványt a kalauz nem vonhatta volna be, valamint azt is látta, hogy volt már egy féláras jegye, amit a jegykezelő lekezelt, de nem vonta le a büntetés díjából. Mindketten a munkáltatótól kaptuk az igazolványainkat, eddig még nekem sem volt problémám vele, neki sem. Tegnap az esetéből tanulva mindketten kértünk a munkáltatónktól egy új papírt, úgy, hogy a főnök az orrunk előtt írta alá az új papírt (mikor megkaptuk, csak lerakták az asztalunkra). Amúgy egyetértek mindenkivel azzal kapcsolatban, hogy a legtisztább akkor lehetne, ha minden közalkalmazott kapna mondjuk egy chipes kártyát, s azt kéne a kalauznak lehúznia, s látná, hogy érvényes-e, vagy kimerítette a 12 utat. Persze, mint közalkalmazott azt is egy elfogadható ötletnek tartanám, hogy ne csak 12 alkalmas legyen a menettérti jegy, hanem korlátlan. Így akkor nem lennének vitás esetek.

Most úgy vagyunk vele, hogy már nem az érdekel minket, hogy igaza van-e a jegykezelőnek, vagy sem, hisz akkor egy évekig tartó pereskedésbe is csaphatna a dolog. Egy dolog miatt van kiakadva a kollega, hogy a jegykezelő megalázó módon, a hatáskörét túllépve viselkedett vele. Ezért fogunk panaszos levelet írni.

Eszembe jutott egy érdekes probléma: Mivel ma már a digitális aláírás is hivatalosnak számít, azoknál a cégeknél, intézményeknél, melyek mondjuk emailben kapják meg a papírokat, s a főnök digitálisan írja alá otthon, mert mondjuk külföldön tartózkodik, s a cégnél csak kinyomtatják az aláírt papírt azért is büntetik az embereket?

Előzmény: gertam (16146)