Hacsahu Creative Commons License 2016.11.23 0 0 4022

Sziasztok. Nekünk otthon a nappaliban és konyhában gerenda és fa mennyezet van, a szobákban pedig festett gipszkarton. Fölöttük a padláson fólia és üveggyapot szigetelés. A szobákban a radiátoros fűtés a párát az ablakokról lefújja viszont a nappaliban és a konyhában (itt padló fűtés van) a műanyag ablakok alsó részénél akár 10cm szélesen is minden reggel megjelenik a pára (sőt inkább már víz). Valószínűleg az sem segít, hogy az ablakokon bambusz róló van amit éjszaka leengedünk, de ha felhúzva tartom éjszaka akkor is megjelenik csak max. nem olyan mennyiségben. Van cserépkályha is a nappaliban és ha használjuk akkor gondolom a felgyorsult légcserének köszönhetően nem szokott megjelenni a pára, de sajnos nincsen időm arra hogy minden nap begyújtsak. Mivel kis gyerekek vannak és a szellőztetés nappal nem teljesen megoldható esetleg lehet megoldás egy páramentesítő készülék beszerzése? Szerencsére a falakon még nem jelent meg a penész (gondolom itt a fa mennyezetnek is szerepe lehet amely több nedvességet tud megfogni), de nem túl komfortos, hogy minden reggel törölgetni kell az ablakokat.

A napokban próbaként béreltem egy (Midea MDDG-30AEN1-QA3-ION) készüléket amelynek azért látszódnak a hatásai, de iszonyú hangos a működése.

Ha mégis beszerzésre kerülne egy készülék olyat szeretnék aminek van fokozat funkciója és max. egész nap járatnám alacsony fokozaton, de legalább nem zúgna úgy mint egy porszívó.

Köszönöm a segítséget.