viktor a takarító Creative Commons License 2017.01.30 0 1 827

Fiam oda jár szeptember óta. Közepesen erős helynek tűnik, bár reál oldalról a korábbi évek kompetencia teszt eredményei alapján jobbra számítottam (a matekra gondolok, ami szép fejlődést mutatott 5 évre tekintve, és erős bp-i gimnáziumi szintet hoz), a hangulat viszont szuper. Az évfolyam felelős mindent megtesz, hogy összehozza a társaságot (mind a két osztályt), rendszeresek a közös programok, korcsolyázás, lézerharc, szabaduló szoba. A tanárok nem veszik lazán, a számonkérés a gimnáziumi hozzáállást idézi (elég sok dolgozat, felelés), de tehetséggondozásban annyira nem tűnik jónak. A nyelvoktatásról nincs annyira jó tapasztalatunk, mert 6 év német tanulás után az emelt német nem jött össze (a többség angolos). Aki versenyekre akar menni, annak nem fogják a kezét, utána kell járni. Támogatják, de nem "lökdösik" a gyereket ilyen irányba.

A gyerek egy pest megyei suliból ment, ahol végig kitűnő volt (+ junior nyelvvizsga 6. végén), itt most vegyes a kép, néhány négyese is lett, pedig most sem tanul keveset. Az évfolyamán a kb 62 gyerekből 4-5 kitűnő lehet, mindkét osztály osztályátlaga olyan 4,3-4,4 között van.

Amire panaszkodik: egyik-másik órán lehetne nagyobb rend, hogy jobban lehessen figyelni (a rendetlenkedő diákok figyelmeztetési rendszere elég érdekes: az évfolyam felelős sokféle "soft" eszközt, fogalmazások íratását és hasonlókat, alkalmaz, ami nekem szimpatikus), de ez alakulni fog (sőt, már fél év alatt is alakult, javult), ahogy összerázódik a társaság. Akad egy-két szakkör, pl. informatika, de nem valami sok. Szóval vegyes a kép, de az látszik, hogy kézben van tartva a suli, a hangulat nagyon jó, és az egész olyan nyugodt, rendezett, sem verekedésről, sem nagy zrikálásokról, vagy bandázásról nem lehet hallani, és ami nekem fontos, a gyerek fél év alatt teljesen kinyílt, magára talált, önbizalma lett. 

Előzmény: gemini12 (825)