gunji jackdaw Creative Commons License 2017.03.31 -1 0 16188

Köszönöm. Csak azért kérdeztem, mert többet fizettem, mint a bérletek összértéke (igaz, csak tíz forinttal), s nem értettem, hogy ez nem valami újfajta adó-é a cég részéről, vagy csak elszámolta a pénztáros. De aztán nem érdekelt a dolog, nehogy miattam éhezzen szegény vezérizg. Meg a lényeg, hogy tovább javuljon az utazás minősége (dehát az se, sőt :/).

Közben eltelt egy hónap, így ismét bérletet kellett vennem, de megint pórul jártam: BKSZ-hez kiegészítőként havit akart adni a pénztáros, de 30 napos lett hibás érvényességgel (két nap mínusz). Reklamációnál meg csak nézett a vakvilágba, közben a kilométeres sor meg egyre idegesebb lett. Mert ugye itt a fene nagy fejlődésben a 30a-ra eltapsolt* milliárdok ellenére Érd alsón egy random retúrjegyet akár öt perc alatt is sikerül kiadni a gép lassúsága miatt (óra mellett álltam, meg vissza is lehet nézni a videót, mert ugye rögzítik).

Amúgy újfajta QR-kódosnak tűnő bérletet kaptam lepedőnyi méretben, nem tudom, hogyan origamizzam majd bele a tokba. A rányomtatott igazolványszám is kisbetűs, így könnyen összekavarható az 'el' betű az 'egyes' számmal, hiába magasabb egy pixellel, s akkor nincs menekvés az ellenőr karmai közül.

 

*Ja, igaz, persze, Érdről 12 perc alatt be lehet érni Kf-re, viszont Tétényből csak óránként jár vonat, s három-négy év után már jönnek az első lassújelek is a pályán. Az állomások meg inkább lepratelepre hasonlítanak a sok tag és barbár rongálás miatt. Szvsz jobban néztek ki például így :(

Előzmény: Izsó001 (16187)