I. Ábris Creative Commons License 2017.04.23 0 0 641

Ha trimmelni tudod, akkor már a nyírás a legkevesebb. Az a rész 15 perc alatt megvan.

Azért a fejet és a fület is át kell trimmelni egy picit, hogy az elhalt szőrök kijöjjenek. A farkát is meg szoktam trimmelni. A nyak alatti részt és a mellkast is áttrimmelem nyírás előtt, mert a mellkast is leszoktam nyomni egy darabig géppel(két ezüst háromszög előttig). A pofa oldalsó része is nyírva van.

Én vennék  a helyedben egy gépet. Természetesen hajra való gép nem alkalmas, mert a fejtetőn a lágyabb, sűrű szőrt nem fogja lenyírni. A kozmetikusok általában Ostert használnak, de szerintem az elég hangos gép. Nekem Moser MAX 45 van, az aránylag halk, talán nem fél annyira a kutyusod tőle. Még 11 éve 170€-ért vettem Ausztriában két fejjel. 2 és 3mm-esek. Én mindig a 2-est használom, ha karbantartod az élet, akkor amíg él a kutyád, nem kell cserélni.

Lehet, hogy feleslegesen írom, de a heréket és a comb belsejének egy részét is meztelenre kell nyírni.

Úgy kell kinéznie a heréknek, mint a Fleetwood Mac Rumours című lemezborítóján a figurának. Hallgasd meg, nekem valamikor nagyon tetszett.

 

http://www.bakelit.hu/portal/mindenhol_/LP_lemezek/Konnyuzene_kulfoldi/Fleetwood_Mac_Rumours__540282_865758.html

 

Mivel kan a kutyád, a hímvesszőről és környékéről is el kell távolítani a szőrt, mert lepisili magát, ha ott hosszabb a szőr és húgyszagú lesz.

 

Mondjuk én is inkább megfizetném a kozmetika árát, mert már nagyon elfáradok 4-5 órás melóban, pedig Ábris úgy állja végig az 5 órát, mint Katiban a gyerek. Mivel elfáradok, több részletben szoktam megtrimmelni.

 

Előzmény: zimmbo (637)