Doriniki Creative Commons License 2017.05.08 0 0 86

Sziasztok,

 

olyan emberek segítségére, tapasztalataira lenne szükségem, akiknek a cicáját herpesz vírus által kiváltott szaruhártya fekéllyel kezelték.

 

Lassan 2 hónapja küszködünk a betegséggel, a kb 2 éves cicánk, Dori menhelyről való, sajnos az egyik szemét már kölyökkorában elveszítette, a másikat pedig most megtámadta egy - az orvosok szerint valószínűleg herpesz vírus - fertőzés. 

A szemén megjelenő szürke folt viszonylag gyorsan terjedt el, majd a teljes szemet beborította, kb 2 hete lassanként felszívódni látszott, pár napja már majdnem letisztult a szeme, de tegnap óta ismét csúnyább, a szürke folt jóval nagyobb, és megint csúnya bevérzések vannak a szemén körbe. Kap famvir tablettát, herpesz elleni, illetve antibakteriális szemgélt, metacam fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő szirupot, regoculan szaruhártya regenerálódást segítő szemcseppet, valamint az utóbbi 2-3 hétben virovet kúrával és homeopátiás cseppekkel is próbálkozunk, a javulás mégis csak átmeneti volt. 

 

Jártunk már állatszemészeti központban is, specialistánál, igazából ő gondolja úgy, hogy herpesz állhat a háttérben, mivel mikroszkopikus méretű sérüléseket látott a szaruhártyán.

 

Mivel a cica állapota mindezek ellenére romlik, sajnos megállt a tudományunk, már fogalmunk sincs, mivel próbálkozzunk, és igazság szerint nem igazán áll módunkban több pénzt kiadni a "talán"-okra.

 

Tudom, hogy a herpesz megjelenése az embereknél is gyakran összefügg a stresszel, lehetséges, hogy nála is a 8 hónapos kislányunk a "kiváltó ok", ezért próbálok minél többet foglalkozni vele, de úgy látszik, ez sem elég. 

 

Kérem, hogy akinek van ezen a téren tapasztalata, hogy mi az, amit esetleg kihagytunk, és segíthet, esetleg mi lehet ez, ha mégsem herpesz, az ne habozzon elmesélni! Már teljesen kétségbe vagyunk esve :(

 

 

Köszönöm.