booerang Creative Commons License 2017.05.15 0 0 18711

Mi csináltunk tavaly,a 3-4 hónaposért ment a harc,kié legyen!

Egy kis darab van még belőle,de már csak reszelni lehet,viszont kevés is elég belőle,elég intenzív.

Idén is csináltunk ,1 kilósakat,de azok még érnek,csináltunk pár kisebbet is,mert keresték,szerintem jó lett.

Mivel nem egyszeri fejésből csináljuk,így pasztőrözünk,aztán vissza 42'C-ra,kultúra,mi CHN-22 használunk,25 perc,oltó 38'C-on 25 perc,vágás,pihentetés,vágás,pihentetés,kézzel nagyon apróra szétmorzsolni,visszamelegítés 41'C-ra,savó alatt összegyúrni egybe,kinyomni a savót,formába veszed. Mi porsózzuk,majd pár nap hűtő után kirakjuk érlelni.Első hét napi mosás sós vízzel,majd ahogy engedi ritkábban.Aztán amikor nem bírod tovább,megvágod.

Nekünk ez bejött,meg még jópár embernek,aki kóstolta.

Előzmény: Redlidike (18704)