Redlidike Creative Commons License 2017.05.16 0 0 18720

Köszönöm neked és mindenkinek a segítséget :)

 

Az érlelt sajtoknál még nem nagyon vagyok tisztában fogalmakkal, az, hogy mosott a sajt pl. 30%-ban, az azt jelenti, hogy ha pl. 10 liter tejjel indítok, akkor töréskor ennek a mennyiségnek a 30%-a, vagyis 3 liter  mennyiségű savót lemerek és ugyanennyi mennyiségű vizet visszapótlok? Az, hogy hány fokos a víz amit visszapótlok azt a lemért savó hőfoka határozza meg? Lehet buta kérdések de még idén fogok jobban belemélyedni az érlelt sajtok készítésébe, eddig nem nagyon foglalkoztam ilyennel. Két éve egyet csináltam, de már arra sem emlékszem, hogy hogyan, egy papírra akkor leírtam de már napok óta keresem de nem lelem.

 

Lassan nekem is kell kultúrát rendelnem  a beerodalomtól, kinéztem én is az Alp D-t, Ma4001 (ezt kézműves technológiához írják) és van már a krémsajthoz az MA11.

 

Én élőben is láthattam a sajtkonyhádat, akkor is mondtam, most is mondom már megérdemelted, sok szépséget és finomságot készítsél ott!!!

Előzmény: elefada (18715)