horakulum Creative Commons License 2017.05.17 0 0 4217

Kedves Klímakirály!

 

Újfent nem értelek. Min ne variáljak ennyit? Ha nem olvastad vissza az előzményeket, akkor lehet nem vagy teljesen képben a helyzetünket illetően.

 

De össze tudom foglalni Neked. Átlagos keresettel rendelkező, egy gyermekes család vagyunk, a lakásunkra felvett hitellel, amit még évekig fizetünk és amit igyekeztünk közel 40 évesen a kedvünkre alakítani és ennek része két klíma készülék is, amiért több havi fizetésünket adtunk ki, közel fél millió forint értékben. Hogyne hezitálnék, vagy variálnék ezen az egészen??? Ha milliomos lennék, nem érdekelne...De annyit én is tudok, hogy a nem megfelelő fel-/be-/összeszerelés nagy mértékben befolyásolja a készülék élettartamát, és azt is tudom, hogy vitás helyzetben sehol nem lesz senki, aki vállalja az adott szavát, csak a papírokat keresik majd rajtunk. Tehát ezért variálok én ezen ennyit.

 

Én lennék a legboldogabb, ha már csak a gépeink duruzsolását kellene hallgatnom...

 

EGYÉB:

 

Valaki megírná nekem pár monadtbnn, hogy teszik fel /hogyan kell feltenni?/ a vastag szigetelésre a tartó konzolokat??? 18 cm a szigetelés. Hány furat kell pl? Az alattunk lakónál láttam, amikor felszerelték, ott csak egy furatot csináltak, nagyon fura volt...a legfelsőt, és aztán a furatba beledugtak egy műanyag...tipnit? bocsi, nem vagyok szakember, abba a csavar, rá a konzol, majd meghúzták. Rá a készülék, talpait rögzítették, és bekötötték a vezetékeket...Ennyi.

 

A budaklima honlapján ez áll (anno velük rokonszenveztem, sajnálom már, hogy nem őket választottam):
"A klíma felszerelése a külső szigetelt falra igényel némi felkészülést a szerelő részéről. Jóval hosszabb és erősebb csavarral, tiplivel kell dolgozni, hogy a szigetelés vastagságát átérje a kötőelem, illetve a csavar alá minden esetben a szigetelés vastagságával megegyező távtartót kell levágni, hogy a meghúzott csavar ne károsítsa majd a szigetelést a konzol felrakásakor." Ez a távtartó, ez mi? Hogy néz ki? Csak hogy értsem. KÖSZI előre is!!!!

 

 

 

Előzmény: klimakiraly (4203)