index11 Creative Commons License 2017.06.11 0 1 13402

Sziasztok!

Ha valakit esetleg érdekel, leírom a lovári vizsgával kapcsolatos tapasztalataimat, amíg még friss az élmény, mert már kopik ... :) és mert én mondjuk szívesen olvasgattam volna sokkal több infót és beszámolót, hogy mire kell kb. készülnöm... 1 hete voltam írásbelin, szerdán pedig szóbelin. Első vizsgáim voltak, Origós.

Összességében elégedett vagyok a körülményekkel, vizsgáztatókkal, bár szóbelin volt egy kis csúszás az időpontokban.

Írásbelin a szövegértés különböző érdekes növényekről szólt, szinte az egész szövegből tettek fel kérdéseket, nem volt egy egész A4-es oldal maga a szöveg és 6 -7 kérdés volt ha jól emlékszem. A kiegészítős/beillesztős feladat szerintem eléggé egyértelmű volt, börtönökből átalakított hotelekről szólt a szöveg.

A levélírás 2 témája: költözés és a saját hobbijaid ismertetése.

Véleményírás pedig olyasmi volt, hogy ma már egyre többen változtatják meg a nevüket, közöttük a cigányok is, akiknek még nehezebb a helyzetük. Nekem ez volt a legnehezebb feladat.

A fordítás pedig az angol gazdaságokról szólt, ahol már mindenki kecskéket tart a gyomok eltüntetésére.

 

Szóbeli labor: kb. egy emelt szintű érettséginek felelt meg. ( a balkezesekről és tulajdonságaikról szólt az 1. szöveg, a 2. pedig egy éttermi jelenet volt).

Beszédkészségen pedig szokásos néhány kérdés volt rólad, családról, hol laksz, mit tanulsz, dolgozol... stb. 

Két kép kihúzása, egy kiválasztása a kettő közül. Egyik rosszabb volt, mint a másik :) Én egy mosolygó nőt húztam ki, aki az autóban ül, erről is lehet persze sok mindent mondani, de a másikat választottam, ahol egy előadást tart egy egyetemen a tanár. 

A szitu pedig egy turistás volt, aki keres valamit egy idegen városban. ( De voltak olyanok, aki pl. síelni ment vhová, boltban kellett felmérést készíteni vásárlókkal stb.)

 

Eredmény laborra és írásbelire is 3-4 hét múlva lesz. (Remélem kicsit hamarabb meglesz!) :)

Sok sikert mindenkinek, aki most készül!