Shandro Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2778

Üdv mindenki, én üzletvezető-helyettesnek jelentkeztem a Penny-be, amire fel is vettek. Azt kell tudni róla, hogy a Penny egy 100%-ig költséghatékonyságra kihegyezett üzlet. Mindenki, még az üzletvezető is lényegében árufeltöltő, napi legalább 10 órát dolgozik mindenki, de sokszor többet, viszont ezeket mind ki is fizetik a túlóradíjjal. Egy percre sem lehet megállni, folyamatosan raklapokat kell pakolni, ha egy vevő kérdez valamit, akkor elmondod neki, hogy hol van, de oda már nem vezetheted, ennyire pörögni kell. Fél (nem fizetett) óra van naponta a kajálásra, amit jó ha kb. 5-10 percen tartasz, különben te fogod magad kínosan érezni, hogy a többiek hajtanak, te meg nem. 

 

Pénztárosként is nagy a felelőssége az embernek, hiszen ott is tartani kell a rendkívül magas percenkénti árulehúzást, viszont ha a nap végi elszámolásnál mínuszod lesz, amit határozottan könnyű összehozni, ha abban az iszonyat pörgésben akár 1 papírpénzt is elnézel, azt bizony ki kell fizetni. Ha pluszod van, azt nem kapod meg. Ha az ember egy hónapban a több ezer visszaadásnál akár kétszer is 20-ast ad vissza 10-es helyett, miközben az előtte lévő várja a pénzt, két másik vevő meg oldalt nyöszörög, mert valami bajuk mindig van, mert kib*szottul kényelmesek ezek a nyugdíjasok, akkor szépen meg lehet ritkítani a hóvégi fizetésed.

 

Túlóradíjjal a pénztárosoknak is összejöhet a nettó 200, vezetőknek jóval több, de ezért nagyon keményen meg kell dolgozni. Hozzá lehet szokni. Nekem személy szerint nagyon nem tetszett, 1 hónap után felmondtam, de sokan bírják, és az az igazság, hogy én sem mondhatok túl rosszakat róla, csak annyit, hogy nem az én stílusom. Ha egy nagyon pörgős és teherbíró ember vagy (nőként is le/fel kell pakolni bármilyen kartont, akár 15-20 kilósakat is fejmagasságba), akkor nem lesz rossz neked, mert a kereskedelemhez képest megfizetik az embert. Ha inkább kényelmesebb ember vagy, mint én, akkor egyszerűen lelkileg nem fogsz tudni hozzászokni. Nekem hiányzik a kapcsolattartás a vásárlókkal, a Penny pörgése és személytelensége számomra túl rideg. 

 

Egy szó, mint száz, ha van erőd, próbáld ki. Lehet, hogy bejön és akkor jól fogsz keresni.