Törölt nick Creative Commons License 2017.06.19 0 0 211

Talán nem veszed észre, de te is gyúrnád rá az álláspontodat másokra. Ha a mások más véleménye és fórumozása eltér az általad preferálttól, akkor ... ???

 

Nyilván a Bibliát egyféleképpen kellene értelmezni. De emberek vagyunk, és nem tökéletes robotok. Ki dönti el, hogy melyik a jó elgondolás a forgalomban lévők közül? Te? Én? Mindenki a magáét tartja jónak. Amit sokan hasonló módon tapasztalnak meg, talán esélyesebb, hogy igaz. No és kicsoda az a Jézus, akit szeretünk? Isten, vagy sem? Isten fia, vagy sem? Az Ószövetség Róla szól, onnan elég pontosan, objektíven leírható, hogy milyen Ő, a Messiás. Egyáltalán nem mindegy, hogy a mi Jézusunk olyan-e, hogy Benne mint megváltóban, áldozati bárányban hiszünk, aki a bűneink, az örök életünk helyreállítása miatt halt meg helyettünk, Aki ki van jelentve a Biblia első lapjától kezdve, vagy valami másmilyenben. 

Sajnálom, ha téged zavar, de az én véleményem szerint az, hogy Jézus kicsoda, üdvösségi kérdés. Ha nem Isten, ha nem Isten fia, ha nem halt meg értünk és nem támadt fel valóságosan, ha nem bocsát meg bűnöket, stb., tehát ahogy írva van a Bibliában, akkor az egész kereszténység kamu. No és hogy van írva a Bibliában, hát ezen igenis lehet kérődzni, még vitatkozni is, mert jelenleg senkinél nincs ott a bölcsek köve. A Szentlélek meg szépen vezeti az értelmezést, kibontja a közös megegyezéseket. Az idők végére kész lesz. Addig meg kár bárkit leoltani bármilyen aktuális meggyőződéséért. Én ezt nem tettem sem veled, sem mással.

Kezd átmenni a beszélgetésünk valfiles csörtébe, nem érzem már, hogy szabadon mondhatnám a válaszaimat a kérdéseidre, addig meg el se jutottunk, hogy én is kérdezhessek. Ez a te topikod, én meg nem küzdök azért, hogy szólhassak.

Ezért én itt befejeztem, kösz az eddigieket.

Előzmény: Törölt nick (210)