jgydk Creative Commons License 2017.06.28 0 0 1857

Tegnap nagyon nagy Csolnok volt.Este 7-kor startoltam, mert nem tartozom(már) a bátrak közé. A bátrak már jóval előtte is repültek. DNY-ias szél, mondanom sem kell, a Mókuskegy milyen ilyenkor:repülés Csolnokon ÉNY-ba'= felkészülés az Alpokba'.(ezt a szállóigét tegnap hallottam a Norbitól...)

Mikor kb. 5 körül a falu előtti dombra rákanyarodtam, 2 ernyőt láttam odaszögezve a sztratoszférára, egyhelyben állva. Ugyanaz a Getén, egy ernyővel.

Este 7-ig folyamatosan érkeztek, kb. az Ibizai strandon lehet olyan helyzet, mint itt a starthelyen, az ülőhelyekért ment a tülekedés, annyian voltak.

7 előtt indult a tömeg, egyszerre vagy 15-en a levegőben. Azért el lehetett férni. Ennek a sportnak az extrám jellegét az a kb. 3 kezdő pilóta szolgáltatta csupán akik vélhetően hiányoztak az iskolából, mikor a jobbkéz szabály került oktatásra. De az is lehet, olyan iskolában jártak, ahol ez nem szerepel a tematikában.

Lehet, hogy fel kéne venni ezt is?

 

Nade megúsztuk. Mindenki. Amúgy nagyon jó volt. Ezt a jobbkéz szabályt elképzelhető, hogy kár felemlegetni, mert ez a réteg mindig újratermelődik. Úgy kb. nyár elején. Amikor a friss diplomás siklóernyősök először szabadon kirepülnek az iskolapadból...Na dehát ettől izgalmas ez a sport. A kezdőktől. Nem a durva időtől.Ha az ember fogja az ernyőt, a durva időt is le lehet kezelni. Nade a vakon repülő kezdő pilótát! Az nem semmi...