dojcstomi Creative Commons License 2017.07.09 -4 0 16205

Nyilván ha megtaláltam volna, hogy hol kell módosítani a kiinduló állomást, akkor Keletit választottam volna. Csak amikor épp a jegyet akartam volna venni, akkor a Nyugati volt kéznél. :) Tehát értelemszerűen nem a hosszabb úton szerettem volna menni. De legközelebb akkor a Keletinél próbálok meg az automatával szenvedni.

 

Köszi a választ. :)

 

Már csak egy kérdésem akadt:

 

Ha kiválasztod a Miskolc-Debrecen útvonalat, akkor az elvira szerint az 100 km (átszállás nélkül IC-vel).

 

Ha viszont megnézed ezt az útvonalat, mivel ugye Nyíregyházán át megy az összesen már 137 km. Van itt valami egységes szabályozás arra vonatkozóan, hogy ha busszal egyébként rövidebb lenne a táv, akkor a máv sem számolhat fel több menetdíjat, ha vasúton hosszabb lenne?!

 

És arról egyébként mi a véleményetek, hogy az online jegyvásárlási rendszer akkor is alkalmazza a kerekítési korrekciókat, ha egyébként csak bankkártyával lehet fizetni? Milyen érdekes, hogy az összes ár 0-ára vagy 5-ösre végződik.

 

Továbbá hogy létezhet az, hogy ugyanezen Miskolc-Debrecen útvonalon a natúr menetdíj 1860 Ft, de IC-vel 2010 Ft. Azaz kemény 150 Ft a különbség. IC-n utazol mégis olyan mintha csak egy gyorsvonati pótjegyet vennél 100 km-re. Érti ezt valaki?!

Előzmény: nagypapi (16204)