Walaki_mas Creative Commons License 2017.07.12 0 0 5329

A gyogyszerekkel a vercukorszintet probaljak kontrollalni. A problema azonban az, hogy a magas inzulinszint komolyabb szovodmenyeket okoz, mint az esetlegesen nem kontrollalt vercukor - hiaba van valakinek rendben a vercukorszintje, nagy esellyel megis meg fognak jelenni a szovodmenyek.

Azok a gyogyszerek, amelyek az inzulinermelest fokozzak, illetve az onzulin hatasat probaljak felerositeni, kulonosen veszelyesek ebbol a szempontbol, lasd itt.

Ezert, ha a baratod 2-es tipusu cukorbeteg, akkor mindenkeppen javaslom, hogy menjen keresztul dr. Jason Fung eloadassorozatan es probaljon az ott javasolt idoszakos bojt (intermittent fasting) es LCHF etrenddel meggyogyulni, ugyanis a 2-es cukorbetegseg gyogyihato.

 

A rakarozasert az inzulin nevu hormon felelos. Bojtoles alatt az inzulinszint egyreszt lecsokken (ez az egyik fo ok, amiert csinalni kell), masreszt nincs mit raktarozni, a szervezet kenytelen az elraktarozott zsirt hasznalni (ez a masik fo ok).

Ha arra gondolsz, hogy a normal etkezes alatt fog majd a bojt miatt a szervezet tobbet raktarozni, akkor az alaptalan. A bojtoles alatt a szervezet metabolizmusa (~energiafelhasznalasa) nem valtozik, eppen ez a zsenialis benne. A problema a (pusztan) kaloriacsokkentes alapu dietakkal van van (amikor valaki keveset eszik, hogy fogyjon), mert ilyenkor a szervezet metabolizmusa megvaltozik, es kesobb, ha visszater a normal mennyisegre, akkor a megvaltozott metabolizmus (~lecsokkent energiafelhasznalas) miatt fog hizni.

Előzmény: Törölt nick (5328)