gunji jackdaw Creative Commons License 2017.08.07 0 1 16236

Áá, szerintem csak poénkodni próbált, többször találkoztam már olyan kalauzzal, aki ellenőrzéskor vicceskedni próbált - többnyire sikertelenül. Nem hiszem el, hogy jogilag bármivel alá lehetne támasztani ezt a visszamenőlegesen minden napra ad egy retúrt dolgot. Az utas-cég közötti bizalmat inkább építeni kellene, nem ilyesmivel rombolni.

Amire példa a ma délutáni siklás is a Déliben: vonatok maradtak ki vagy késtek jelentősen, de erről Kelenföldön szokás szerint semmilyen tájékoztatást nem adtak. Régebben a késéseket legalább még bemondták hangosba, most már azt se.

Egyébként a fehérvári 4526-ot próbáltam elérni (amúgy a káoszban egy utas fennhagyta a bordó esernyőjét), az elvira szerint az előző 4616 15.12-kor indult, ami nem igaz, vagy hibásan járnak a peronon az órák, mert akkor már a veszprémi gyors érkezett a hármas vágányra, a négyes meg már üres volt, a peron tele utassal. A 3816 lassút se mondták be, helyette csak a fehérvárit, de az végül csak 15.45-kor indult (pont akkor váltott az óra a peronon). Azt meg nem értem, hogy ha ütemesen járatnak vonatokat (félóránként), s az egyik már 28 percnyit késik, akkor miért nem várja meg a következő ütemet (csak két perc).

Vagy amikor pl. Érden a helytelen vágányra érkezik a vonat, s csak az utolsó pillanatban mondják be. Az utas meg próbáljon szaladni, hogy talán a kalauz ne hagyja ott.

Előzmény: BONNIE (16228)