very white cat Creative Commons License 2017.08.12 0 0 15056

Sziasztok, több mint 2 hónapja tartó kálvária után lassan csak abban bízhatunk, hogy valaki a fórumot olvasók közül találkozott már hasonló problémával. Sorry, kicsit hosszú lesz:

Egy 13 éves ivartalanított nősténymacs purevax oltás után lett rosszul, étvágytalan lett, levert, lázas. Pár napos infúziós, antibiotikumos kezelés után jobban lett, majd ismét visszaesett. Közben költöztünk, a kiújuló problémákat egy-két napig nem vettük komolyan, betudtuk az új környezet miatti depressziónak, de mivel a cica nem javult, ismét állatorvoshoz vittük. Ott csináltak FIV/Felv szűrést, fivre halvány pozitivitást mutatott a teszt. A cica nem volt kijárós, soha nem érintkezett más állattal, max. az anyjától fertőződhetett meg. Kértünk egy kontrolltesztet (pcr), ami viszont negatív lett. Az ezt követő történéseket nehéz időrendbe foglalni, a cicus számtalan vizsgálaton van túl, hetente vérvétel, nagyjából minden adata tankönyvi, UH negatív (2x is volt), koponya és hasi natív ct negatív, kapott fájdalomcsillapítót, hányáscsillapítót kúraszerűen, egyszer szteroidot is, infúziót,  próbálkoztak seduxennel, mirtazennel (mind2 az éhségközpontra hat), szondával etették, a cicánk továbbra sem eszik, alig iszik. 

Már diagnosztizálták állkapocstöréssel (fura kattogó hangot ad, amikor rág), ez tévesnek bizonyult (röntgen, majd ct), aztán azt mondták biztos az aids, altassuk el (nem aidses), aztán parazitára tippeltek (sose volt, komplex bélsárvizsgálat negatív), depresszió (nem az, max. egy kicsit stresszes a sok tortúrától, kényszeretetéstől és betegségtől), majd széttárták a kezüket.

A cica rengeteget fogyott, a mája nyilván megsínylette az éhezést, de még nem drámai. Etetjük recoveryvel, itatjuk is, persze nem elég, amit adunk, ezt mi is tudjuk, de ha erőltetjük, ő direkt kihányja. Kap vetrit, bérest, a májvédőt szintén direkt kihányja.

Mostanában elkezdte rángatni a felső ajkát, mintha vicsorogni próbálna, nem tűnik akaratlagosnak a mozgás, és ugyanazon az oldalon a pupillája tágabb. Továbbra sem eszik magától. Nem látszik rajta, hogy fájdalmai lennének. Néha egészen normálisan viselkedik, érdeklődő, kedves, néha olyan, mint egy kis alien, mogorva. Sokat alszik, nem bújkál, de különvonul. 

Az endoszkópián és a PET vizsgálaton kívül szinte minden megvolt, semmi kiugróan rossz eredmény, nem tudjuk merre tovább. Találkozott már valaki ilyesmivel? Van esetleg tippetek mi lehet ez? Ha daganat, a CT nem látta volna? Belsőfül gyulladás (szép tiszták a fülei, nincs váladék, polip, ami látszana)? Teljesen tanácstalanok vagyunk, de nem fogunk lemondani róla, főleg nem diagnózis nélkül, és főleg nem úgy, hogy ő nem egy "haldokló" cica.