moodyblues Creative Commons License 2017.08.30 0 0 6232

Sziasztok,

 

A kiindulás:

 

férfi 

173 cm magasság

91 kg súly 

44 éves kor

 

Sajnos eddig nekem sem sikerült se csodaszerekkel ,se akaraterővel lefogyni korábban. Idén áprilisban egy barátom hosszas unszolására (Ő más 4 éve jár ,most 54 éves és 100 kg) elmentem egy jól felszerelt  edzőterembe ami jelenleg havi 15000 ft-ba kerül nekem heti 3 edzéssel . Sokáig hitegettem hogy miért nem tudok menni, de a végére (ez volt április) már nem tudtam mit füllenteni és szégyelltem is magam.  Az első napon 91 kiló súllyal 3 percet tudtam futni a futópadon, az utána következő súlyzós edzés már könnyebb volt.  A kezdetektől 2 órás edzést csináltunk amiből 1 óra cardió és 1 óra erősítés. 

 

A második alkalom után nem akartam menni többet, de hívott a barátom minden edzés előtt ,hogy "ugye jössz?"  . Így telt el egy hónap heti kettő edzéssel és a mérleg nem mutatott "szinte" semmi változást.    Azután magamtól rájöttem ,hogy ha minden alkalommal 1 perccel megtoldom a futást akkor szinte észrevétlenül leszek egyre kitartóbb a futópadon. Így jutottam el 30 perc futásig 10km/óra tempóval. 

 

Amit megvontam magamtól már az indulásnál :

 

az összes nassolni való 

édességek és cukor (kivéve a kávé mert az borzasztó édesítővel)

kenyér 80%-a , a maradék 20% rozsos vagy rozs.

tejtermékek 80%-a

 

Négy és fél hónap alatt 16-17 kg-ot fogytam ( edzés után mérem és ez a két határérték ) .  Heti háromszor edzek 120-140 percet. És mai napon a ruhatáram 85%-ás örömmel dobtam ki  :-))

 

 

Ebben a témában szerintem sok mindent elmondtak már tuti tippként, de szerintem az átgondolt étkezés  és mozgás együtt + egy barát aki nem hagy "elkopni" az edzőteremből egy jó kombináció lehet bárki számára. 

 

 

Sok sikert az elhatározásotokhoz és ha valakinek kérdése lenne , nyugodtan írjon.