dávid 1996 Creative Commons License 2017.09.20 -1 0 62

Útiterv ha valakit érdekel

hol mit érdemes megnézni a francia riviérán a Cote d'Azur-on,ami azt jelenti azúr kék:

Cannes:van egy 2 km hosszú pálmafasétánya,ami film fesztiválhelyszínétől (ahol a vörös szőnyeg is található)megy végig az üdülőterületen.

Kirándulás Sainte Marqurite szigetére érdemes kirándulni hajóval.10€/fő

Itt meg lehet tekinteni a vasállarcos börtönét.

Nizza:Ennek a városnak van egy hosszú tengerparti sétánya tele pálmafákkal,luxusszállodákkal(pl.Hotel dö Pari),a vége egy kikötővel zárul.

Van egy óvárosi része is,ahol a virágpiac is található azt is érdemes megnézni.

Monaco:Ez egy hegyre épült kis állam.Itt található egy pláza,delfinárium,érsekség,ahol az őrségváltást érdemes megnézniuó,illetve egy  sétálóutca.

Monte Carlo:itt található a kaszinó 100€ a belépő.Ide csak kiöltözve lehet bemnenni.

Van egy olyan kaszinó is,ahova be lehet menni és nem kell kiöltözni.

Aki itt jár találkozhat jachtkikötővel,megnézheti a híres forma 1-es pályát,az úton meg van jelölve.és ahogy  a tengerpartra ér láthatja híres sztárok kézlenyomatait,lábnyomait,aláírásait.

Itt a tengerpart nagyon gyenge nem ajánlom senkinek.

Saint Ropez:kikötőváros,semmi különleges nincs benne,de 10€-ért lehet egy kis hajóval körbemenni a sztárok házait,villáit messziről,de látható távból megtekinteni,közben beszélnek a hajón franciául,mintha idegen vezetés lenne,csak nem értesz semmit.

Frejus:gyönyörű város,a legtöbb helyen kavicsos,itt biztos,hogy homokos a part!

Saint Paul de Vence:ez egy kis falu,aminek van egy macskaköves festői utcája tele boltokkal,szökőkút is van.Az utca végén,amit kb. 10 perc bejárni panoráma vár mindenkit a gyönyörű vörös tetős villákra.

Ide láttam,hogy Nizzából megy egy busz,külterülten található.

Van egy kis óvárosi része,de pár km-t kell a parttól befelé menni az üdülőrészen.

Árak:Magyarországhoz képest minden pont a duplája

Ha valaki olcsóbb szállást szeretne javaslom a kempingeket,de nem a tengerparton,hanem minnél messzebb a tengerparttól.Én a Baume kempingben szálltam meg Frejusban.Innen busszal lehet kijtuni a tengerpartra,7 km.

50€ kaucióra fejenként saqjnos számítani lehet!

Nekem az utam 70 000 Ft-ba került az Adria Holiday-el (buszköltség,idegenvezetés,szállás)szuper volt.Van körutas,programos és pihenőseb útjuk is.Viszont 6 ember volt egy lego mobil házban közös fürdőszobával,konyhával,de 2 embernek jutott egy kisméreűt szoba,ezt is érdemes tudni!

Én minden nap programon voltam az benne volt az árban,csak belépőket,hajókat fizettem pluszba.De sok embernek ez fárasztó lenne,van pihenősebb útjuk ugyan oda érdemes megnézni.

 

Ezen kívül 6 nap alatt 25000Ft-ot költöttem kajára bevásárlókp.ban,közértben és a programokra(pl.hajó,belépők) kb.12000Ft-ot.