Elefada, ezt a Bel Pasa leírást még tavaly osztottad meg velünk, ezzel kapcsolatban kérdeznék.
- a leülepedett töretet előmelegített formába tesszük. Ezt az előmelegítést hogy kell érteni? Elég ha berakom a mikróba és megmelegítem, hogy kb. gondolom annyi fokos legyen mint a töret (45 fok), vagy tegyem bele 45 fokosra melegített vízbe?
- így tél derekán ha nincs meg a 28-32 fok forgatáskor az mennyire gáz? Per pillanat a lakásban kb. 22 fok van.
- ha hűtőben érlelem elég deszkára rakni vagy inkább zárjam dobozba?
Köszönöm a segítséget!
Bel pasa
63 fok 30 perc
Kultúrázás 45 fokon Danisco KAZU, majd rögtön oltás, hogy 10-15 perc alatt májas alvadás legyen.
3 cm oszlopokra vágás, megvárni, míg ujjnyi savó jön fel.
Aprítunk, ülepítünk,1/3 savó le.
2-3 perc keverés, ülepítés, és további 1/3 savó le.
Diónyi nagyságig kell vágni.
Felvágás formázás 30-40 perc óssz.
A leülepedett töretet sajtkanállal az előmelegített formába tesszük, azonnal forgatunk.
28-32 fokon tartva a 2. forgatás 15 perc mulva.
3-4 forgatás fél óránként, majd óránként 6 óráig.
Puha, rugalmas, bársonyos lesz az alapsajt.
65 fokos vízbe 1-2 percig belemeríteni.
Sózás:18-19% sótartalmú,5,8-6 pH 12-14 fokos víz.
3-4 ó szikkasztás
Érlelés:2-5, de max6 fokon,
Naponta forgatjuk és a sólébe áztatott ruhával áttöröljük
10-14 nap múlva nagyon enyhe ruzs, de sem nyálka, sem penész nem lehet rajta.
3 hét érlelés.
Alufoliába csomagolják érés után.