Redlidike Creative Commons License 2017.09.27 0 0 18876

Elefada, ezt a Bel Pasa leírást még tavaly osztottad meg velünk, ezzel kapcsolatban kérdeznék.

- a leülepedett töretet előmelegített formába tesszük. Ezt az előmelegítést hogy kell érteni? Elég ha berakom a mikróba és megmelegítem, hogy kb. gondolom annyi fokos legyen mint a töret (45 fok), vagy tegyem bele 45 fokosra melegített vízbe?

- így tél derekán ha nincs meg a 28-32 fok forgatáskor az mennyire gáz? Per pillanat a lakásban kb. 22 fok van.

- ha hűtőben érlelem elég deszkára rakni vagy inkább zárjam dobozba?

Köszönöm a segítséget!

 

Bel pasa

63 fok 30 perc

Kultúrázás 45 fokon Danisco KAZU, majd rögtön oltás, hogy 10-15 perc alatt májas alvadás legyen.

3 cm oszlopokra vágás, megvárni, míg ujjnyi savó jön fel.

Aprítunk, ülepítünk,1/3 savó le.

2-3 perc keverés, ülepítés, és további 1/3 savó le.

Diónyi nagyságig kell vágni.

Felvágás formázás 30-40 perc óssz.

A leülepedett töretet sajtkanállal az előmelegített formába tesszük, azonnal forgatunk.

28-32 fokon tartva a 2. forgatás 15 perc mulva.

3-4 forgatás fél óránként, majd óránként 6 óráig. 

Puha, rugalmas, bársonyos lesz az alapsajt.

65 fokos vízbe 1-2 percig belemeríteni.

Sózás:18-19% sótartalmú,5,8-6 pH 12-14 fokos víz.

3-4 ó szikkasztás

Érlelés:2-5, de max6 fokon, 

Naponta forgatjuk és a sólébe áztatott ruhával áttöröljük

10-14 nap múlva nagyon enyhe ruzs, de sem nyálka, sem penész nem lehet rajta.

3 hét érlelés.

Alufoliába csomagolják érés után.