Redlidike Creative Commons License 2017.10.12 0 0 18896

Elefada, amikor a cserép alatt érlelted a sajtot a forgatáson kívül kellett valami mást is csinálni vele? Értem azt, hogy sós vízzel áttörölgetni pl. Én is veszek egy ilyen cserepet és kipróbálom :)

Amit a sajtbevonóban érleltem tegnap este megvágtam az elsőt, pár nappal múlt 1 hónapos. A kérge nem nevezhető vékonynak szerintem (gondolom a nem megfelelő páratartalom miatt jobban száradt), de a belseje jó puhaságú és lettek benne nagyon apró, pici lyukak is. Finom lett, este be is nyomtunk belőle egy nagy darabot vacsihoz :)

Majd képeket este tudok otthonról feltölteni. Mivel este fotóztam így nem nagyon sikerültek a képek mert a vaku nagyon bevilágította de hátha látsz majd belőle valamit.

 

Illetve ha valaki tudja akkor mesélje már el nekem, hogy miért jó egy borhűtőben érlelni a sajtokat ha nincs megfelelő érlelő helységem. Köszönöm!

Előzmény: elefada (18715)