Redlidike Creative Commons License 2017.10.13 0 0 18899

Én is azt tervezem, hogy majd egy kiszuperált hűtőt Zolival átalakíttatok, keresek majd bele termosztátot addig. Csak nagyon sokan borhűtőt vásárolnak és ezért kérdeztem, hogy mit tud többet. Azt már látom, hogy van olyan amiben a páratartalmat is lehet állítani de azok jóval drágábbak. Na de ez nálam majd csak jövőre lesz érdekes amikor újra lesz tej, idén már egyre kevesebb így nem akarok már beleinvesztálni.

 

Addig veszek egy cserepet és azt próbálom ki :) A cserép alatt érlelt sajtot forgatáson kívül kell pl. sólével kenegetni?

 

Azért vágom meg egy hónaposan mert nem akarom, hogy nagyon vastag kérge legyen, majd jövőre ha már tudok neki párásabb érlelést biztosítani akkor majd csinálok hosszabb érlelésűeket. Most kipróbálok pár kultúrát és kóstolgatjuk, hogy milyenek lettek :)

 

Az a frissen vákuumozottat azt úgy kell érteni, hogy amikor sajtbevonóznám, akkor ahelyett vákuumozom és berakom a hűtőbe pár hétre? Na erre is kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz ízre, ki is próbálom.

 

 

Előzmény: elefada (18898)