Palotabarát Creative Commons License 2017.10.30 0 2 2090

Kedves Viktor!

 

Köszönöm, megvan a könyv, nagyon vártam, elő is jegyeztem m ég anno.

Hanem a CD ilyen célokra használhatatlan sajnos.  Nem akarom most részletezni a hibáit, mert a könyv alapvetően jó és fontos, nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy nem érdemes megvenni, de ha valaki az alapján akarná megírni a járatok történetét, bizony beletörne a bicskája, és nem az adathiány miatt, hanem azok előkereshetetlensége okán.

 

A sorozatot egyébként nem én írom hanem Simon Bálint (bár nekem is volt járattörténeti írásom, de annak mélysége nem mérhető Bálint alaposságához), és szerencsésen sok forrása van hozzá: forgalmi utasítások, korabeli belső tájékoztatók kalauzoknak, de a sajtó (az Autóbusz folyóirat és az országos napilapok) is a források közt van, melyek kiegészülnek a levéltári kutatással (pl. a helyi és fővárosi tanácsok üléseinek a jegyzőkönyvkivonataival). Egyébként néhány adattal Bálint is hozzájárult a CD-n szereplő információkhoz.

 

Úgyhogy köszönöm az ajánlatot, számontartom a könyvet, annak CD-mellékletét is, de az ajánlott sorozat még ennél is mélyebben dolgozza fel a járatok történetét, hiszen nem csak felsorolásszerűen említi a változásokat, hanem azok gazdasági, társadalmi okaira is kitér.

 

Úgyhogy én meg a Helyem Házam Palotám megvásárlását alánlom :)

Előzmény: RózsaszínPárduc (2089)