Liza321 Creative Commons License 2017.12.03 0 0 4176

tavaly elektromos páramentesítőt vettünk, nem azonnal volt eredmény. kb két hét alatt elértem, hogy reggel nem volt párás az ablak, előtte a pára víz kis tócsákba összefolyt a párkányon, a harmadik negyedik héten csökkent a penész mennyisége, a ruháim már dohos szagúak voltak, kb két után, már sokszor nem éreztem dohosnak a ruhát, egy  hónap után, viszont nem voltak büdösek. A penész nem tűnt el 100 százalékban de látványosan lecsökkent, ha a penész megjelenik, akkor azt nehéz kiirtani a falakból, bárki bármit mond, hogy a szellőztetni kell, az sem segít, mert a pára újból visszatermelődik.

Szerintem nagyon jó készülék a páramentesítő készülék, de 2-3 hét használattól még nem oldódik meg a probléma, legalább egy hónap kell. A hangja mint egy ventilátor, napközben fel se tűnt, hogy be van kapcsolva, éjszaka zavart a hangja, nem egész nap ment. Napi 2-6 órát ment, az áramfogyasztásom kb 800-1000 Ft-tal nőtt meg, ezt csak azért írom, mert én többre számítottam.

Én troctecet használok. Ennél a típusoknál a gyártó odaírja, hogy milyen lakásba való a készülék, hogy egyszobás vagy két szobás, egy 20 m2 esetén a két alapgépük a jó (két legolcsóbb készülék) minekünk is kb 20 m2 a szobánk. Sok video fent az interneten, jó sokat megnéztem. Elég nehéz volt dönteni, mert szinte az összes egy áron volt. Sajnos nem tűnt el a penész, de a penész kiújulásának ideje lecsökkent, és én már ennek is örülök.

Előzmény: Roll-80 (4174)