xXxian Creative Commons License 2017.12.21 0 0 3001

Kedves Júlia,

 

Köszönöm, hogy válaszolt, s hogy kiemelte miken múlhat (s múlik) a különböző készülékek eredményessége.

 

Tartok tőle azonban, hogy a felsorolt technikai adatok sok esetben nem elérhetőek, vagy ha azok is, értelmezésük egy hétköznapi felhasználó számára nem könnyű.

 

Sejtettem, hogy van összefüggés a készülékek ára, s a nyújtott teljesítmény közt...az, hogy ezt megerősíti igazából nem sokat segít sajnos. Úgy értem, az lenne szerencsés, ha egy 1-10 skálán próbálnánk elhelyezni a készülékeket, az egyes gyártók modelljeit. Ez segítene érdemben azon, aki gép vásárlásán gondolkodik.

 

A magam részéről én nehezen tudom elképzelni, hogy olyan gyártók, mint a Philips vagy a Remington mondjuk a 80-100.000 forintos kategóriában olyan készülékeket dobnának a piacra, amik fabatkát sem érnek. Persze, lehetséges, hogy én vagyok túlságosan naiv.

 

A gyengébb technika, amit említ úgy hiszem nem egy ultimate érv a professzionális készülékek mellett. Említi például a hűtést, aminek valóban nagy lehet a jelentősége egy professzinális, szépségszalonban napi 8 órában használt gép esetén, de a probléma (melegedés) talán fel sem lép egy otthoni gépnél, mondjuk 20 perc használat alatt. S ha a hűtés elhagyható, a nagy méret nem indokolt, vagyis a méretből SEM lehet a (gyengébb) technikára következtetni.

 

Szóval még mindig azt mondom szerencsés lenne egy átfogó összehasonlítás, ill. hogy a felhaszbnálók megosszák a tapasztalatokat az otthoni gépekkel kapcsolatban, természetesen kitérve az esetleges negatívumokra, hiányosságokra is.

 

A gépet (Remingtoni-Light IPL6780 egyébként megvettem, igyekszem elfogulatlan véleménnyel visszajönni a következő hónapokban.

 

X

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Júlia Dr. (3000)