Nick_X14XE Creative Commons License 2018.01.01 0 0 4194

Ha a felújítás alatt egy festést értesz, akkor csak néhány 10 liter, de egy igazi felújításnál azért simán sok száz liter vízről beszélünk.

 

Ha csak egy ajtónyílást arrébhelyeztetsz, már ott is jópár vödör habarcs, vakolat elfogy. Ablakcsere után kivakoltatod a kávát, utána össze kell glettelni.

Egy fürdőt ugye teljesen lecsupaszítva, csöveket cserélve muszáj telibe vakoltatni, betonozni. A többi helyiségbe esetleg aljzatkiegyenlítés.

Aztán az összes ragasztó a hidegburkolásokhoz, a festések.

Mind-mind vödörszám nyeli a vizet, aminek valahogy távoznia kell.

 

Mi 2 házon csináltunk nagyobb felújítást. Az elsőn nagyon magas volt mindigis a páratartalom, hiába szellőztettünk, időlegesen vitte csak le. Reggelre már megint 80-85% pára volt a hálóban pl.

Aztán lett egy Midea páramentesítő, az is az első hetekben csak ideiglenesen vitte le, a falakból nagyon hamar pótlódott. Végül rengeteg tele tartály után nagysokára beállt egy normál 60-egynéhány %-os páratartalom, utána elő se kellett venni a gépet, elég volt egy elszívó a fürdőbe.

 

Költözés után a másik házon már tudatosan figyeltem, hogy a keletkező pára azonnal el legyen vezetve, mértem a páratartalmat, szellőztettem gyakrabban.

Itt csak azért volt bekapcsolva a gép, mikor pl. festéskor a második réteg felvitelét meg tudta gyorsítani, se sosem volt igazán magas a pára.

Most 21 fok, 56% itt a nappaliban.

Előzmény: Téli nap (4193)