naox Creative Commons License 2018.01.04 0 0 7353

Ilyen esetben lehet jogos a követelése, de csak a jog által megszabott módon hajthatja be rajtad: küldjön fizetési meghagyást, arra te válaszolsz (szigorúan írásban, tértivevény), hogy nem értesz egyet vele, erre ő a bírósághoz fordul, ami majd eldönti az ügyet. (Ha veszít (alighanem így lesz), akkor a te összes költségedet utólag rajta vasalják be.)

 

Ha bármi mást tesz, akkor zaklat, ami bűncselekmény.

 

Amit tenned kell, az az, hogy írsz neki egy levelet, amit tértivevénnyel (nem ajánlva) megküldesz neki, valami ilyen tartalommal:

 

Tisztelt XY,

az elmúlt időszakban a XXX-án történt balesetünkkel kapcsolatbna számos esetben keresett meg kártérítési igényére hivatkozva. Kijelentem, hogy követelését nem ismerem el jogosnak, továbbá kijelentem, hogy a baleset időpontjában érvényes felelősségbiztosítással rendelkeztem, ezért kérem, hogy kárigényével a biztosítómat keresse, vagy velem szemben az igényét jogi úton érvényesítse.

Levelemmel az ügyet lezártnak tekintem, kijelentem, hogy a fenti jogi megoldásokon kívül minden más megkeresést a magánéletembe, mindennapi életvitelembe való önkényes beavatkozásnak, háborgatásnak,  zaklatásnak fogok tekinteni, és a Btk. 222 paragrafusára hivatkozva fejlentést fogok tenni.

 

Tisztelettel:

dátum, aláírás, érdemes lehet két tanú (aláírás, név nyomtatva, cím)

 

(ha kijelented, hogy az ügyet "lezártnak tekinted", onnan kezdve áll meg a "zaklatás", mint bűncselekmény, hisz az egyértelműen a te zavarásodat, és nem a vita rendezését szolgálja. Ezt követően, ha mégsem áll le, akkor a levél, a tértivevény és a híváslistád másolatával tudsz feljelentést tenni, ami alapján a rendőrség el is tud járni.)

Előzmény: Holmer (7350)