pacsepa Creative Commons License 2018.01.04 0 0 7355

Milyen jogos követelés?

A kötelező biztosítást azért fizeted, mert helyetted jót áll! Mégpedig korlátlanul!!!

 

Nincs (!) jogviszony a károkozó és a károsult között, közéjük ékelődik a biztosító. A biztosító van jogviszonyban mindkettőjükkel.

Innentől a károsult követelést csak a biztosító felé nyújthat be, vele pereskedhet! a károkozó felé a biztosító legfeljebb a biztosítási díj következő tárgyévi emelésével szankcionálhat.

Ha a biztosító nem fedezte a kárt, akkor a károsultnak biztosítási felügyelethez kell fordulnia, vagy be kell perelnie a biztosítót.

 

Fizetett már nekem a biztosító csereautót is a javítás idejére, amikor bemutattam, hogy a kocsi összetörése után egy hétre egy hónapokkal korábban előre befizetett szállásom volt külföldön...

 

Ha a károsultat közvetve, vagy közvetlenül zaklatja vagy még inkább fenyegeti, akkor fel kell jelenteni a rendőrségen. Nem szabad beijedni tőlük. Tudják (értettem a célzást kikről van szó!), hogy a károkozó a gyenge láncszem, a biztosító elhajtotta őket a p*csába. Ezek ilyenek...

Egyébként legyek megengedő is, el tudom képzelni, hogy főleg egy régi kocsinál nem fizet a biztosító annyit, mint amennyi a valós kár, vagy még inkább egyéb költségek is felmerülhetnek.

Nekem anno nagy szívás volt, hogy elkezdték számolni, a sérült alkatrészek avulását és szerintük emelkedett a kocsim értéke, mert új alkatrészeket építettek be!

Ahogy viszont a károkozó írta, itt gazdasági totálkárra vették a kocsit. Azaz teljes "értékét" kapták. Hogy ezzel nem értenek egyet? Szar érzés lehet...

 

Előzmény: naox (7353)