africatwinclub.hu Creative Commons License 2018.02.06 0 0 13792

HONDA Africa Twin

Az új Africa Twin megérdemli a dicséretet, hiszen minden, amit a korábbi modellben szerettem - könnyedség és kezelhetőség - meg van benne is. Ügyesen gyúrtak a modern technikából egy a hagyományokhoz hű motorkerékpárt. A két hengeres blokk kiváló, bőséges nyomatékkal rendelkezik, alulról már szépen dolgozik. A hangja vetekszik a V2-es cruiserek legtöbbjével. Csak elrontani lehet egy tunning dobbal.
Az ülés és kormány pozíció kényelmes, a nyeregből kiállva is megfelelő stabilitást ad. Bár a gyári szélvédő viszonylag kis méretű, de kialakításánál fogva mégsem nagy a szélzaj és a húzat mögötte. A váltó és a kuplung Hondásan finoman dolgozik az alap modellben. A duplakuplungos verziót nem tudtam megszokni. Kemény szerpentineken (Svájcban volt bőven) folyamatosan zavarba jött, mindig más fokozatban volt, mint ahol nekem megfelelt volna. Műkedvelőknek javaslom csak.
A futómű túratempó mellett kifogástalan. Elnyel szinte miden út egyenetlenséget, de megfelelően kemény, ha csomagokkal és utassal terhelt a motort. Utcai gumikkal bátran dönthető lábtartókig az Africa Twin, esőben sem kell spórolni vele. Végre hasznos gyári extrákkal érkeznek a motorok (markolatfűtés, kipörgésgátló), nekem csak a tempomat hiányzott ezen a hosszú túrán. 
Sajnos a gyári dobozok annyira gyatrák, hogy bőven hagynak lehetőséget a dobozgyártó cégeknek az eladásaik növelésére. Nehezen zárodnak, oldalra nyílnak, nincs bennük rögzítő pánt, a Samsonite bőröndökre hajazó csattok feleslegesek.
A Honda Africa Twin tetszik, bármikor szívesen túráznék vele újra. Felveszi a versenyt bármelyik márkával!


Szimcsák Attila (Szimi)
Túravezető- Rhyno Tours