perika53 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 19023

Ha még azóta nem találtál más beszerzési forrást: http://www.beerodalom.hu/  itt is és az http://www.equus.hu/webbolt/  oldalakon.

 

Elefada régi jól bevált receptjeit meg megtalálod, ha a keresőbe beírod amit szeretnél.

 

Krémsajt, ahogy én csinálom:

Kecsketej 65 fokon 30 perc, hűtés gyorsan 19-20 fokra

kultúra lehet aludttej is 5 liter tejbe fél deci, áll 3-4 órát (Choozit MA 11 való bele igazán)

oltó annyi csepp, ahány liter tej

áll 12-14 órát

kendővel bélelt csepegtetőre óvatosan kimer vékony rétegben, én ráborítom a kendő -pelenka- maradék részeit.

félidőben ügyesen kendőstől megfordít

pár óra alatt kicsepeg, sóval összegyúrva esetleg különböző fűszerekkel megbolondítva kb 2 hétig eláll, ha addig el nem fogy :)

Most a nagy melegben óvatosan, hogy ne savanyodjon túl! Hűtőben is csepeghet, ha a nagyja savó már kijött belőle.

 

Előzmény: lyuko (19017)