minka456 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 1935

Sziasztok!



Sok évvel ezelőtt hosszú ideig csináltam a házi kefirt. A gombáim gyönyörűen szaporodtak, az összes ismerőst-családtagot elláttam vele (többnyire beleuntak a készítésbe és letettek róla) végül a fölösleget Nuff kutyám ette meg, hármójuk közül csak ő szerette.

Aztán egyszer csak - bocs a csúnya szóért- "elkurvultak" a gombák. Nincs rá jobb szó. Maga a gomba is más lett, kérgesebb, és amit csinált, hát az ihatatlan volt! Mint az állott tej, semmi savanyú íz. Próbálkoztam, de soha nem tért magához!



Már évek óta szeretnék újra házi kefirt inni, de ismeretségi körömben nem tudtam gombát szerezni. Mondjuk a vásárláshoz meg nincsen bizodalmam.



Budaörsön élek, ha valaki a környéken vagy Budapesten megdobna egy karfiolrózsányival, nagyon hálás lennék. Szívesen érte is mennék. Ha barterüzletről lenne szó, esetleg tavalyi baracklekvár (saját készítés, sajna az idén nem volt termés) vagy fűszernövények (vágva vagy tövestűl a kertemből) számításba jöhet.



Ígérem, ha ismét elszaporodnak a kicsikék, bárkinek szívesen ajándékozom a fölösleget.



Mivel gondolom, itt zömmel bio-szemléletű fórumozók vannak, megkérdezném, nincs-é valakinek kombuchája fölöslegben. Ebből ugyanígy kikoptam, úgyhogy most meg kell elégednem a saját "verjus"-ból készített nyári üdítővel. Mondjuk ez is fincsi!!!

 

Üdvözlettel: Anna