Törölt nick Creative Commons License 2018.08.01 0 0 22617

Persze, mert a fotón nem látszik, hogy 24 karátos aranyból vannak a lapátok swarovski kristály berakásokkal :) ..

Amúgy igen - viszonylag nagy az aluöntvény ház, de abban sincs semmi extra vagy trükkös. bele van építve egy ugyanolyan mezei vizpumpa, mint az 5000Ft-os termékbe. Nyilván nem a bonyolultsága miatt kerül annyiba.

Az a szívás már a régi Maseratiknál is, hogy szinte minden csak gyáriban kapható hozzájuk igen szép felárral. Talán még a Biturbo-khoz van a legtöbb utángyártott cucc, de oda sem sok. 

Külön topikok szólnak kinti maser fórumokon arról, hogy mit mivel lehet helyettesíteni. Pl légszűrő eredetiben kb 10e Ft és ott van rajta a szigonyon túl, hogy az csak egy egyszerű Tecnocar szűrő - ami nem is a szegmens csúcsmárkája szerintem. Bevittem bárdiba lemérni, kiderült, hogy igen elterjedt méret, abból a márkából kapok hozzá ugyanilyent, amiből akarok ezer Ft-os nagyságrendben (ugye kettő kell)

Szelepszár szimeringek darabja  gyáriban 1000Ft(X 32db ugye)  körül van emlékeim szerint  és megtaláltam a Corteco gyári katalógusában a hozzávalót bárdi kedvezménnyel összesen 3000Ft körül a 32db. Vélhetően nem azért van belistázva a gyári Corteco katalógusban ilyen ritka típus, mert akkora piacot jelentene és fontosnak gondolták, hanem mert a gyári valószínűleg Corteco - hiszen a legtöbb olasz is az. 

A Thema 8.32 vizpumpájával is ugyanez a helyzet. Egy hasonló vagyon az új, de van már egy német cég, aki ráállt a felújításra és ez  elterjedt a tulajok között a világhálón, szépen megszedik magukat. Abban sincs semmi különleges, csak tűlünk nyugatabbra sem hemzsegnek az utcák vizpumpa felújító műhelyektől és meg lehet kérni az árát. 

De nem is ezekért veszi az ember szerintem ezeket az autókat, hanem pl a hangjukért :)..

https://www.youtube.com/watch?v=bL4m1E1SoOs

A 8.32-őt már volt szerencsém nekem is megjáratni - mielőtt szét lett kapva a műszerfal újrabőrözés miatt:
https://www.youtube.com/watch?v=5v-Xng1JT_E&t=16s

A hétvégén kaptam vissza a műszerfalat - szóval most elleszek egy ideig, mire összerakom. 


Előzmény: Quattroman (22616)