Törölt nick Creative Commons License 2018.08.25 0 0 1936

Üdv.

 

Én most kezdtem el tenyészteni a Kombucha gombát. Át kellet rakjam a 10. napon máshová sajnos mert túl meleg helyen volt és féltem hogy elpusztul. Óvatos voltam, de pár csáp ami a lesüllyedt gombát összekötötte a fenti új teleppel leszakadt szállítás alatt. Ezt követően másnapra az illata is megváltozott. Az érdekelne hogy volt már aki ilyet tett és újra fogja indítani a cukor feldolgozását ? Pipettával lecsippentettem a tetejéről egy kis teát és hát cukros. A szállítás hatására megszakadt a cukor átalakítása. kellet nekem piszkálni. Lent a gombák körül rengeteg barnás csáp van be van az egész nőve barnás ködös réteggel. A fenti új gomba alatt meg kisebb csápok lógnak lefelé. Szerintetek hagyjam így majd össze szedi magát vagy szűrjem le és indítsam újra az egészet? Tudom hogy nem szabad hozzányúlni de jött a nagy meleg a légkondim meg tönkrement menet közbe és 30 fok feletti lett a hőmérséklet. Ezért éreztem hogy  cselekednem kell. Azért nincs már kész 10 nap után sem mert kicsit több teát akartam kombuchával fermentálni. Még 1 hét lenne az érési idő.