vajaszsemle Creative Commons License 2018.10.23 -1 0 629

 

Sziasztok holnap utazok és nagyon kíváncsi vagyok mit vihetek fel a repülőre poggyászként és mit nem. Legtöbb utas próbálja a költségeit csökkenteni minek venné meg a plusz szolgáltatást ha nem kell neki illetve ha esetleg drágább a szolgáltatás mint maga a repjegy.

Esetünkben nem veszük meg a WIZZ Priority szolgáltatást  sem.

 

Ha november előtt foglalok, vagy utazok még, akkor még megkapom az ingyenesen feladható 10kg pogyász (55*40*23) méretűt. Igy ez még jöhet velem a gép gyomrában .

Nézzük mindig az alapvariációt a legolcsóbb jeggyel (Basic).

Van a november 1-előtti időszak :

Itt azt látom a jegy kijelölésekor illetve megvételekor, hogy: Kézi poggyász:55 x 40 x 23 amelyet fel kell adni az utasfelvételi pultnál(ingyenes)vagy egy kisméretű táska (40*30*18)amelyet fel lehet vinni az utastérbe.

Ezt vajon hogy lehet értelmezni?

 Ha  utasfelvételi pultnál ingyenesen fel  adok  egy  55 *40*23 méretű poggyászt  akkor vihetek magammal a gépre a lábam alá egy 40*30*18 méretű táskát amibe belefér útlevér,tablet töltő pénz ékszer stb.  Vagy nem vihetek magammal már semmit? Itt azt értelmezem ,hogy ha feladtam már egyet díjmentesen  akkor már nem vihetek magammal semmi táskát még a 40*30*18cm méretűt se.

 

 

Ellenben ha rákeresek a wizz poggyász gyakori kérdéseiben a következő ellenmondásokat látom:

 

FELVIHETEM AZ ÉRTÉKTÁRGYAIMAT AZ UTASTÉRBE?

Igen, az értéktárgyakat felhozhatja. Abban az esetben, ha nem vásárolt WIZZ Priority szolgáltatást, és kézipoggyászát feladja, javasoljuk, hogy a legfontosabb dolgokat (pl. személyes higiéniai cikkek, gyógyszerek, útlevél és egyéb dokumentumok), valamint értéktárgyait (pl. ékszer, telefon, fényképezőgép) vegye ki a kézipoggyászából, és vigye magával a fedélzetre. A személyes tárgyak összesített mérete nem haladhatja meg a 40 × 30 × 18 cm-t.

MI A HELYZET, HA KISEBB TÁSKÁM VAN? A HÁTIZSÁKOMAT FELVIHETEM A FEDÉLZETRE?

Az utasok egy ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak. Ha a kézipoggyász kisebb, mint 40 × 30 × 18 cm, akkor magával viheti az utastérbe, és az Ön előtti ülés alatt kell elhelyeznie azt.

 

MAGAMMAL VIHETEK AZ UTASTÉRBE EGY KISEBB MÉRETŰ TÁSKÁT, HA A KÉZIPOGGYÁSZOMAT FELADOM?

Ha nem vásárolt WIZZ Priority szolgáltatást, és kézipoggyászát feladta, nem vihet fel további kisebb táskát a fedélzetre. Javasoljuk utasainknak, hogy a legfontosabb dolgokat (pl. személyes higiéniai cikkek, gyógyszerek, útlevél és egyéb dokumentumok), valamint értéktárgyaikat (pl. ékszer, telefon, fényképezőgép) vegyék ki a kézipoggyászukból, és vigyék magukkal a fedélzetre. A személyes tárgyak összesített mérete nem haladhatja meg a 40 × 30 × 18 cm-t.

 

 

 

Ember legyen a talpán aki ezt tudja értelmezni. Tehát olcsó János ha nem vesz wizz  priority szolgáltatást vajon felvihet egy 40*30*18 cm táskát a lába alá ha már feladott egy 10 kg 55*40*23 bőröndöt díjmentesen a pultnál vagy nem vihet fel?

 

 

Talán erre az a megoldás létezhet: hogy kabátot , pulóvert, stb terítesz a karodra és azalatt simán felviszed a kisméretű csomagodat az értékeiddel.

Hisz a vizz is megengedi a kabát felvitelit.

 

 

FELVIHETEK KABÁTOT, TÖRÖLKÖZŐT, TAKARÓT AZ UTASTÉRBE?

 

Igen, a következő tárgyakat ingyenesen magával viheti a fedélzetre: egy kabát vagy takaró, mobiltelefon, olvasnivaló a repülőútra, „duty-free” üzletekben vásárolt termékek; két évnél fiatalabb gyermekek esetében: a repülőút időtartamára elegendő élelmiszerés egy összecsukható babakocsi vagy egy kis méretű kiságy; egy pár mankó a mozgássérült utasok esetében.

 

 

Másik lehetőségként menny be  a Duty-Free  -be   és vegyél valami egyszerűt kapsz hozzá egy reklámtáskát amit már felvihetsz a gépre is. Ebbe meg beleszórod a kis táskád, vagy annak tartalmát, értékeidet.

 

 

Ugorjon egy másik érdekes dologhoz:

November 1 után foglalok  mondjuk BP-ATHÉN vonalra.

Nézzük mindig az alapvariációt a legolcsóbb jeggyel (Basic).Itt már a

10kg pogyász (55*40*23) méretűt csak 3000 ft ellenében tudom majd magammal vinni  persze le kell adnom az utasfelvételi pultnál,és megy  a gép gyomrába ,mert nem vennék hozzá WIZZ Priority szolgáltatást  sem.

 

  • Ha veszek akkor talán jobban járok itt a legolcsobb jegynél hiszen WIZZ Priority szolgáltatást  megvéve 4000ft ért már kapok hozzá

 

  • egy további nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm, 10 kg) vihet a fedélzetre ingyenes kézipoggyásza (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm) mellett. Mindkét táskát garantáltan felviheti az utastérbe (kivéve ha a működési korlátozások meggátolják ebben).
  • Beszálláskor az elsők között szólítják majd. Ha az utasokat busszal szállítják a repülőgéphez, ülőhelyet biztosítunk Önnek a busz elejében kijelölt részen. A busz Önhöz legközelebbi ajtaja fog először kinyílni, így az elsők között szállhat be a repülőgépbe.
  • Poggyászát egyszerűen és gyorsan leadhatja az erre kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pultnál.

 

Illetve vannak olyan repterek ahol mindegy ,hogy vettél  wizz priority szolgáltatást nem fogsz elsők között beszállni mert az ottani reptéri intézkedések simán felülbírálják a wizz priority beszállásod, és ilyenkor a pénz erre a szolgáltatásra feleslegesen dobtad ki.

Vajon igaz lehet az is hogy wizz priority szolgáltatást az adott gépre csak 80-90 ember tudna venni?

Előre köszönöm a válaszokat.