Krtek Creative Commons License 2018.12.05 0 1 16344

"És egy budapesti bevásárlás, ügyintézés időtartamát nem lehet pontosan kiszámolni."

 

Így aztán épp az ütemes menetrend lényege veszik el. Ezentúl nem a menetrendhez kell igazítani az életünket, hanem a visszaúti menetjegy érvénytartamához. Vagy marad a délutáni sorbanállás. Néha elvetődöm a Nyugatiba, és megdöbbenek a váci oldal automatái előtti sorokon. Ahhoz képest a Déli nyugodt hely.

 

A főfórumba tegnap írtakat beteszem ide is, hátha olvassá odafönt is:

 

Ezt nagyon egyszerűen ki lehetett volna védeni, a menettérti jegyet menettértiként kiadva.

Tudom, hogy 100km alatt (jelenleg, ideiglenesen) nem értelmezett a fogalom, illetve két darab egyútiként adja ki a rendszer. De az automatánál most is kiválasztható a menettérti jellegű utazás.

 

Ehhez annyi lenne szükséges, hogy menettérti utazás kiválasztásakor összefüggésbe kellene hozni a két jegyet, de legalább a vissza irányú részre rávezetni, hogy tartozik a ...sz. menetjegyhez. Ekkor a visszaúti rész érvénytartama lehetne a tárgynap 23:59 perc.

 

A START nem veszítene, mert:

- az odaúti részre élne a 4 órás korlátozás

- a visszaúti részt csak a kiindulási állomáson lehet visszaváltani. Vagyis hiába lenne érvényes a nap hátralevő részében, kezeletlen felhasználás után visszaválthatatlanná válna.

 

Ezzel még együtt tudnék élni, hiszen az odaút megkezdésére nyitva álló 4 órás intervallumot el tudom fogadni. A visszaútnál pedig megmaradna a választás szabadsága. Ha már ütemes menetrend van...

 

Előzmény: nagypapi (16343)