Bóra Creative Commons License 2018.12.21 0 0 4296

Szevasztok, úgy látszik nem nagyon pörög a topik. Talán nem is érint olyan sok embert a penészes lakás, mint azt gondolnám. Sok hezitálás után első körben mégis egy gép mellett döntöttem, talán hitelesebb számomra az összegyűjtött víz mennyisége, amit ki kell borítani, mint egy szellőztető rendszer, aminek az eredményét sokkal később látom meg, ha meglátom.

Szóval most a gép elhelyezéséről szeretnék kérdezni, ha egyáltalán olvassa valaki a topikot.

Olyan lakásról van szó, amit nevezhetünk egyterűnek is, szóval 60 m2 és egyben van a nappali konyha étkező háló, ajtóval leválasztva gyerekszoba és fűrdő. Van egy előszoba is, ez a leghűvösebb a lakásban, itt gyűlik leginkább a pára, mert ez is ajtó nélkül csatlakozik a nappalihoz. Olyan mint egy páracsapda, ez a leghidegebb és legkevesebb légmozgás van, mert szellőztetésnél sem jár itt a levegő. 

Nos az volna a szakértőkhöz a kérdésem, hogy az adott lakásban hol érdemes elhelyezni a gépet és érdemes e változtatni a helyét és ha igen, akkor milyen logika mentén? Van e jelentősége a helyezésnek és ha egy ponton összegyűjtötte a nedvességet, akkor az milyen intenzitással igyekszik kiegyenlítődni a lakásban? 

Válaszaitokat előre is megköszönöm, remélem olvassa még valaki, akinek van már tapasztalata. 

Később majd én is beszámolok a saját tapaszalatomról.