sosiforda Creative Commons License 2019.03.10 0 0 16389

>Ez tényleg így van, hogy a neten vett jegy egy adott járatra szól? Lehet venni online olyan jegyet is, ami nem egy meghatározott vonatra szól? Ha nem, miért nem?

Ez azt jelenti, hogy ilyen jeggyel csakis kizárólag az adott vonattal lehet utazni?

 

NEM feltétlenül. Alapvetően nincs így. Kiválasztasz a Vonatinfóból egy adott összeköttetést, de a jegy km övezettől függően 4 óra hosszáig, vagy akár 24 óráig érvényes, de csak az adott vonat indulási idejétől. Vagyis nem előtte.

Ezért nem szállhatsz fel a 6.48-as vonatra vett jeggyel a 6.42-es vonatra, akkor is, ha azt elérted. (ez volt a cikkben a probléma.)  A 7.48-asra felszállhatsz.

Ha pl. Budapestről Békéscsabára veszel gyorspótjeggyel a 6.10-esre, akkor geész nap bármelyikkel mehetsz!

Kivétel: a pót-és helyjegyköteles vonatra szóló pót-és helyjegy, illetve a @ jellel megjelölt vonatra a 20 %-os kedvezményű jegy, ami vonathoz kötött.

 

Az szerintem sem jó és orvosolni kellene, hogy a Vonatinfó látja, hogy ott egy 60 percet késő vonat és Te nem vehetsz rá jegyet, hiába látja ő is, hogy még a valóságban nem ment el, de menetrend szerint már igen. Ebbe már én is belefutottam.

 

Lehet, hogy ennek az a magyarázata, hogy pl. 5-10 perc kését simán behozhat, így nem akarják véletlenül sem, hogy utólagosan tudj jegyet venni egy már valóban leindult vonatra, aminek esetleg pl. érkezéskor még 5 perc késése volt, de kevesebbet állt és pontosan elmegy, így viszont a menetrendi idő + 4 percnél rá még adna jegyváltási lehetőséget, egy pontosra meg nem.

 

 

 

Előzmény: gunji jackdaw (16386)