Törölt nick Creative Commons License 2019.03.21 0 0 4230

Sziasztok!

Frissen kivett lakásnál (egyedüli bérlő vagyok) a tulaj nem hajlandó 1-nél több kulcsot adni nekem. Először úgy volt, hogy a 3 kulcsóbl kettőt megkapok, de a második még a festőnél volt. A megbeszélt időpont után, amikor átadták volna a másik kulcsot is közölte, hogy mivel egyedül lakom ott, mégsem hajlandó ideadni a második kulcsot.

Alapvetően nincs ellenemre, hogy a tulajnál legyen 1db kulcs a lakáshoz. Viszont az, hogy több kulcs is van, számomra nem behatárolható helyen/személynél a lakáshoz, zavar. Rendes szerződést írtunk, kiköltözési nyilatkozattal együtt.

Zárcserét tervezek, mivel nem vagyok nyugodt amiatt, hogy nem tudom kiknek van kulcsa még a lakáshoz. Az új kulcsokból egyet szándékozom átadni a tulajnak, de csakis egyet. A szerződés kiköti, hogy a bérbeadó beleegyezése nélkül nem végezhetek semmilyen átalakítást a lakásbon. Kérdésem: Mi történik, ha én a tulaj beleegyezése nélkül cserélek zárat? A szándék továbbra is megvan, hogy a rendelkezésére bocsájtsak egy kulcsot, de minél jobban ellenkezik, annál kevésbé szívesen.

Ha a cserére hivatkozva felmondja a bérleti szerződést, akkor a kaució visszajár? Az én értelmezésemben, igen, mivel kárt nem okoztam és nem én mondtam fel a szerződést, a meghatározott időtartamon belül.

Köszönöm előre is!