napoli008 Creative Commons License 2019.04.18 0 0 7597

Ha tudod akkor cseréld fiatalabbra az autót. 

Én is így szoktam tenni. Kb 3 éves autókat veszek és hat évig szoktam tartani őket, de tavaly építettünk egy házat amire ingunk- gatyánk, ezáltal nem nagyon látom, hogy cserélni tudnék. Viszont ha cserélnék nem nagyon gondolkodnék el más típuson, bár anyának egy Hyundai I30 vasa van és nagyon megbízhatónak tűnik.

 

Hamarabb cserélni valamit ami nem romlott el, szerintem fölösleges, mert ugye lehet elromlik, de lehet soha nem lesz vele gond. Ha ismered az autódat a hangját, úgyis meghallod ha valami zörög, cicereg, vagy nem a  megszokott hangot adja. Érdemes csak akkor utána menni, hogy mi lehet a gond.

 

A szenzor: nem jelzett vissza semmit, viszont a váltó nem kapcsolta a 6. fokozatot és össze vissza kapkodott a sebességek között. Lelki szemeim előtt már láttam egy DSG váltó cserét rengeteg pénzért, de mikor oda értem a szervizbe, rögtön mondták, hogy más a gond. Hibatárolót kiolvasva pedig egyértelmű volt mit kell cserélni.

Mondjuk meglepett az, hogy volt a polcon (nem márkaszerviz) nekik, mert ahogy mondta nem ritkán adja meg magát. Kérdezem mennyi a csere, az csak 5 perc, akkor hajrá :) Igen ám, de úgy kezdődik, hogy teljes adat letöltés az agyából, szenzorcsere, majd teljes adat feltöltés, hogy tudja mennyire telített a szűrő! Így Kb 6 órás mutatvány volt amiből egy laptop 5,5 órát dolgozott. Amúgy talán ha jól emlékszem 20 pénzt fizettem érte.

 

Előzmény: bylow80 (7596)