Matthaeus Creative Commons License 2019.05.06 0 0 17085

Üdv!

Nagyon szeretem a bambuszokat,de sajnos nincs kertem. Viszont ez nem gátol abban,hogy ne ültessek. Így egy nagy ládába vagy cserépbe fogom ültetni első bambuszom. És lenne ezzel kapcsolatban pár kérdésem. 

Nézegettem a fajták között melyik lenne így elsőre legalkalmasabb cserépbe vagy ládába. A Fargesia rufánál maradtam mert az én paramétereimnek megfelelő. Nagyon mutatós, szívós, gyorsan nő és jól elvan cserépben is, valamint sűrű levélzete miatt szépen takar. Obiban most 2799 Ft kapható.

Ennyi pénzért megéri? Vagy van valahol olcsóbban? Természetesen nézegettem más oldalakon is,de nem nagyon találtam kevesebb pénzért sőt máshol drágábbért adják.

Milyen cserépbe ültessem, ha lehet egyáltalán bele ültetni? Nem cseszi szét egy idő után? Mondjuk szerintem inkább láda lenne jó. Olvastam több helyen,hogy a vakoló láda erős bírja. 

Még egy kérdés. Ha idővel vastagabb szárú bambuszt is szeretnék venni például Phyllostachys akkor melyek azok a fajtái amik jól bírják a gyűrődést cserépben vagy ládában?