naox Creative Commons License 2019.08.13 0 0 9830

"Naox,ezt ugye valamiféle PR nek szánta,ugye?"

Nem.

"és mint DIÁKNAK nagy szükségem van a pénzre"

Nézd, leírtam a fizikai, és a virtuális kereskedelem költségét ("spread"). A fizikai kereskedelemé kb. tízszer nagyobb (felteszem, hogy ebben egyetértünk). HA számít a pénz, akkor nem értem, miért a drágább utat választod. De ez csak egy sima tanács, nem kell megfogadni.

Soxor leírtam, hogy a fizikai arany azoknak való, akik ezt a fajta biztonságot igénylik, és akik ennek nem sajnálják megfizetni az árát. Akik az árfolyamon (is) akarnak nyerni, azoknak nem érdemes tömböt/érmét vásárolni. Vagy biztonság, vagy hozam, a kettő együtt nem megy.

"Milyen 50 ezerről beszél kedves kollega?"

A mindenkori vételi és az eladási ár különbségéről.

"arra voltam kíváncsi,hogy mit gondoltok az árfolyamokról,mit áraztak be a nagyok,stb,mi várható."

Ezt senki sem tudja. Soros GYörgy sem. HA bárki tudná, akkor nem lenne tőzsdei termék az arany. Bárki, aki árfolyamjóslatot tesz, és megpróbálja elhitetni veled, hogy ő tudja, az manipulál, be akar csapni.

Én kb. százszor írtam le ezen a topikon, hogy fogalmam sincs az arany jövőbeli árfolyamáról, és nem is igazán érdekel. Pusztán egy olyan praktikus tanácsot adtam neked, ami bármilyen árfolyamváltozás esetén megspórol neked 45E Ft-ot.

"Mielőtt válaszolnál,mert mint megfigyeltem a kommentjeidben előszeretettel kijelentesz inadekvát mondatokat,amelyek badarságok("már eldöntötted hogy mit fogsz csinálni,akkor miért kérdezel?"),kérlek,válaszolj korrektül."

Megpróbáltam. Barátilag annyit megjegyeznék, hogy ha valakinek a véleménye érdekel, akkor nem túl politikus dolog ekkora tahóságokat leírni. Engem szerencsére nem zavar, ez egy ilyen világ.

"Egyébként,nekem fogalmam sincs a személyed kilétéről"

...és ez így van rendjén egy anonim fórumon, nem? Én se firtatom, hogy ki vagy.

"Mert esetleg ilyen helyen dolgoztál?"

Általában igyekszem indokolni a kijelentéseimet. Ezeket érdemes meggondolni, utánanézni, és nem azon pörögni, hogy ki vagyok. Egy hozzászólás értéke nem a hozzászóló személyén múlik.

Előzmény: Obligát667 (9828)