Oldman. Creative Commons License 2019.08.17 0 0 98

Kedves tomi6764!

Mérni kellene. Szerencsés esetben a kulcsos kapcsoló lesz a ludas de ez nem evidens. Lehet egy relé is a vezérlőben.

Ha nem szeretnél különösebben bontani, megoldást jelenthet egy fogó és néhány vékony varrótú. Könnyedén meg lehet szúrni a vezetékeket jó minőségű vékony tűvel a kulcsos kapcsoló kimenetein és összehasonlíthatod a mérési eredményeket amikor megy a szerkezet és amikor nem. 

Persze ez nem szakmai sőt egyértelműen barkácsmódszer de egy közönséges feszültségmérővel percek alatt rámérhetsz a kapcsolóra csak azt kell azonosítani, hogy melyik a bemenet és melyik a kimenet.

Amelyik vezetéken állandó feszültség van az a bemenet és a vezetékeket egymáshoz mérd. Ne használd a lehetőséget, hogy a gép fémrésze legyen a negatív pólus.

Ha nincs mérőműszered akkor segíthet egy vezeték amelybe beforrasztasz egy 24V 2W-os izzót amit lehet váltani két sorba kötött 12V-os izzóval ha az akad a háznál.

Ha belevágsz a dologba, a vezetékeket a kapcsolónál mindenképpen mozgasd meg, sőt húzd meg kicsit hátha valami érintkezési hiba okozza a hibajelenséget. Ezt ráadott gyujtásnál is megpróbálhatod amikor éppen nem üzemel rendesen a gép.

Sok szerencsét!

 

Előzmény: tomi6764 (96)