[fidelio] mindegy Creative Commons License 2019.10.05 0 0 2044

Az alábbi repertoárban természetesen benne van Mozart valamennyi szólóhegedűre és zenekarra írt műve, így az is természetes, hogy Baráti Kristóf rendszeresen szerepel is ezekkel, különböző zenekarokkal. Nem egy alkalommal a teljes sorozatot eljátssza, de ehhez legalább két nap szükséges. Az sem volt véletlen, hogy a holland Brilliant lemezkiadó vele vette fel ezeket a darabokat, és ekkor (2015. május 1-2.) a csúcsformában lévő Új Magyar Kamarazenekar volt a partner. Azóta közel négy és fél év telt el, és a kiadó még a Youtube-ra is feltette a kiemelkedő kritikákat kapott albumot, amelyet eddig eltelt harminc hónap alatt több mint négyszázezer alkalommal nyitottak ki, remélhetően végig is hallgatva a varázslatos előadást. A felvétel élő koncertje felejthetetlen, a lemezeket vagy a neten elérhető felvételt érdemes sokszor meghallgatni, ahogy a későbbi sorozatot vagy egyes darabokat is lehetőség volt és valószínűleg lesz is alkalom élvezni Kristóffal. Ne felejtsük, hogy bár a felvétel ugyanaz marad, az alkalmankénti meghallgatásokkor mi változunk, és mélyedhetünk el egyre inkább az egyedülálló előadásban.

.

A jövő vasárnaptól (október 13.) kezdve az M5 három alkalommal vetíti a Zeneakadémián tavaly rögzített háromnapos programot, amelyről az alábbi előzetes tájékoztat:

https://port.hu/adatlap/film/mozi/klasszikusok-delidoben---mozart-osszes-hegeduversenye-i--klasszikusok-delidoben---mozart-osszes-hegeduversenye-i/movie-213262

 

Előzmény: [fidelio] mindegy (2042)