Il Leone Creative Commons License 2019.10.22 0 1 247

Igazából így nem sok értelme van a dologna, a T Szerk topikban leírtam a gondomat. De mivel nem bírálsz felül semmit, ezt előre leszögezted csak felesleges klaviaúrakoptatásnak tűnik minden.

 

Az adott szekció moderációs topikjában kezdi el védeni az ember az igazát arra az a válasz, hogy onnan is kitiltják, mert nehogy már foglalkozni kelljen valamivel, vagy gondolkodni és elvonatkoztatni a nicknévtől, neadj isten beismerje a moderátor, hogy hibázott.

 

Az a baj, hogy nicknevek alapján differenciáltan járnak el a moderátorok, ami szerintem teljeséggel elfogadhatatlan, ahogy az is, hogy fenyegesse a moderátor a felhasználókat.

 

Milyen dolog már az, hogy a tiltás ellen próbál az egyetlen módon fellebbezni a felhasználó, és ha a moderátornak két nem egy-két egyszerű mondatos válasszal kellene letudnia, akkor vagy megfenyegeti a felhasználót, hogy mostmár fejezze be a "hisztit" (már ezt sem engedhetné meg egy moderátor), vagy egyszerűen kitiltja.

 

Ami az egyik nicknek tiltással jár, ugyanazért, vagy súlyosabb dologért más nickek nem kapnak tiltást.

 

Ahogy az sem fér a fejembe, hogy egy hozzászólást miért törölhet egy moderátor csak azért, mert neki nem tetszik, és olyan hozzászólásért, ami semmilyen moderációs alapelvet nem sértett (erre ott a moderátor beismerése, hiszen az értesítő e-mail-ben semmilyen pontjára sem hivatkozik), az miért ér automatikusa 1 hetes tiltást?

 

Ráadásul mindkét hozzászólás elején ott volt, hogy OFF, a végén, hogy ON, és mindkét hozzászólás ennek ellenére tartalmazott az adott topik témájához szorosan kapcsolódó információt, és semmilyen politikai felhangja nem volt, hiszen csak annyi történt, hogy a fővárost 20 évig vezető személy alatt megvalósult összes szintén a topikhoz erősen, vagy átvitt értelemben kapcsolódó megvalósult projektek lettek felsorolva.

 

Az is furcsa, hogy a moderátorokat addig nem zavarta, hogy egy másik topiktárs ugyanezt a városvezetőt vastagon politikai indíttatásból szidalmazta, csak akkor amikor válaszképpen be lett írva, hogy Budapesten mennyi közlekedésfejlesztési projekt valósult meg.

 

Az pedig különösen érdekessé teszi a dolgot, mondhatni hogy a pikantériája, hogy olyan beszélgetőpartnerek, akikkel amúgy finoman szólva nem vagyunk jóban (tehát semmi érdekük és semmilyen indíttatásuk nincs arra, hogy megvédjenek, és senki nem is kéri őket erre), nekik is feltűnt már korébban is, és feltűnik most is, hogy a moderátorok mennyire másként kezelik az én nickemet, mondhatni ki vagyok pécézve náluk, mintha csak azt lesnék, hogy mikor lehet tiltani valamiért, és már a moderációs alapelvekbe sem kell ütköznie egy hozzászólásomnak a legutóbbi eset tanulsága szerint.

 

Erre lehet azt mondani, hogy sok van a rovásomon, mindig el lehet kezdeni megmagyarázni a dolgot. Tudom, hogy mentek a dolgok régen, és valószínűleg most sem mennek másként, amiért a régi nickemet végérvényesen elvesztettem, és inkább töröltettem magam, mert sok év után sem lehetett feloldani a végleges tiltást, amit szintén teljesen igazságtalanul kaptam, de ebbe már nem mennék bele, egy operátorral erről elég hosszan leveleztem pár évvel ezelőtt.

 

Igazából nem értem, hogy ha már kivülállóknak ennyire feltűnik a moderátorok visszás tevékenysége, akkor minek vannak a moderációs alapelvek?

Előzmény: Szerelem a tudatodat (246)