Tomsz85 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 26989

Persze , lehetne megtartani T-72-ket, másodvonalbeli alakulatok számára. Műszakilag működhetne, miért ne. Régen is volt ilyen, itthon is, nyugaton is, sőt az USA-ban is. Sőt, lehetne tartalékolni is, tartós tárolásban, persze annak sok értelme nincs hogy egy szabad téren rohasztjuk őket tartós tárolás címén. Elhatározás, vagy hogy szép szóval mondjam: prioritás kérdése.  Persze az elhatározás mellé pénz is kell, lásd. stadionépítés, az illetékes kiadta a jelszót hogy minél több stadion épüljön, és lám, épülnek a stadionok. 

 

DE: a kérdés az, hogy ennek lenne-e értelme ennyi harckocsit fenntartani, ráadásul 2 típust. Mikor a szomszédos topikban Gyulabácsi rendre felhozza hogy ma mekkora békehiány van magyar Honvédség harcoló állományában. (egy időben rendre megjelent valaki, aki lehazugozta) 

 

Ezen kívül szerintem ma nincs akkor háborús veszély, ami indokolna akkora harckocsi állományt, mert ugye vesznek 44+12=66db Leopardot.  Akkor mellé gondolatban tartsunk meg csak 44 db felújított-modernizált T-72-t. És üzemeltessük párhuzamosan a kettőt, ugyanúgy kiképzés, karbantartás, javítás, gyakorlatok, fenntartás, stb. 

 

Magyarul (az én véleményem szerint): műszakilag természetesen lehetséges lenne, de jelen körülmények között az országnak nincs szüksége ilyen darabszámú harckocsira, ráadásul párhuzamosan 2 típusra, és nemis kívánatos. 

 

Egy másik verzió is működhetett volna: nem veszünk új harckocsit, hanem a meglévőket újítjuk fel és modernizáljuk, majd tartjuk üzemben. Persze így a Leopardokhoz képest elavultabb harckocsikkal rendelkezne az ország. 

Előzmény: H.Rudolf (26985)