doki850202 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Köszönöm hogy köreitekben lehetek.

Elég bosszantó és számomra eddig rejtélyes problémám akadt a Cliok csúnyácska változatával egy 1.2 16V 2006 novemberi Thaliával. Tisztelettel kérném segítségeteket!

 

KB fél éve kezdtem tapasztalni halkan, hogy 50-60 km/h sebességnél ( halkan máskor is itt viszont intenzíven) balos kanyarban de ha csak balra sávot váltok is a jobb eleje felől véleményem szerint a kerekek forgása miatt ritmikus hangot hallok. Olyasmit mint amikor egy féltengely kopott.

Először a szilentekre gondoltam, melyeket kicseréltem, a stabilizátor rúd szilentjeivel együtt. A hang maradt. Utána a csapágyra gondoltam bár a hang nem búgó hang és a kerekek nem lógtak felemelve hangot nem nagyon adtak. Egye fene 250000km után gondoltam ártani biztosan nem fog kicseréltem őket mind a két oldalon. (nem ütve préselve). A hang maradt. Viszont egyre nagyobb lett. Észrevettem, hogy alátekert kormánynál jobb oldalról ropog időnként ami féltengelyre utal. Kicseréltem aminek köszönhetően a ropogás elmúlt, de az eredeti hang megmaradt. A szerelés alatt láttam a betétek és féktárcsa hibályát amire ráfért a csere.Bíztam benne hogy a tárcsa vetemedése okozza esetleg a hibát, hogy terheléskor jobban üti a betéteket mint az előírt. Teljes fékrendszer csere elől hátul. Sajnos a hiba maradt. Szeretném ha tudnátok, hogy talpasok és kormányösszekötő gömbfejek valamint válltóolaj gyári olajjal egy évvel ezelőtt megtörtént. Futóműbeállítás történt.

Megjegyezném, hogy amikor a hangot hallom ami már erőteljesen zavaró rádió mellett is akkor a kormánykeréken és a pedálokon gyengén de remegés érezhető a hang ritmusának megfelelően. Gondoltam a gumi hibájára is emiatt két hátsó előre elsők hátra de a hang akkor se szűnt meg :(

Toronycsapágy szerintem nem adhatja. Az eredeti még. Viszont a kocsi lenyomása után nem rugózik hanem azonnal ahogy kell visszaáll. Emiatt úgy érzem nem t.csapágy és nem esetlegesen a lengéscsillapító.

Kérlek titeket ha van tippetek írjátok meg nekem.Van egy illető aki a hajtóműt mondja hogy az cserés viszont megemelve átnézve azt mondta nem biztos benne.

Segítségeteket előre is nagyon Köszönöm!

Sziasztok