eeddie Creative Commons License 2019.11.14 0 0 19073

Tanácstalan vagyok, hátha itt tud valaki segíteni, ti értetek a tejhez én meg laikus vagyok.

Kb 20 éve készítek kefirt, aludttejet, túrót majd joghurtot vásárolt házitejből. Nem kultúrával, csak kefirgombával, tejföllel, vásárolt joghurttal, forralt tejből.

Kb 2 hete a kefir és az aludttej rettenetesen nyúlós, nem tudom felhasználni, ránézni sem birok olyan utálatos. Már lecseréltem a kefirgombákat, mert először arra gyanakodtam, hogy az fertőződött el. De nem, továbbra is vastagon nyúlik. Érdekes módon a joghurt nem nyúlós, pedig régebben azzal fordult ilyen elő, ha nem volt friss a joghurt amivel beoltottam. 

Tudnátok tanácsot adni, hogy mit rontok el? Kérdeztem a tehenek gazdáját, ő nem tud semmi problémáról, eddig más nem panaszkodott.