Tomsz85 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 27036

Ha a tartalékait élte fel a Vörös Hadsereg, akkor nem fogyott ki a harckocsikból, mert volt mit elővenni a tartalékból. :) Ha a németeknek lett volna tartalékban benzinjük, akkor még el tudták volna használni. Vagy ha tartalékban van még pénzed, akkor ahhoz hozzá tudsz nyúlni, és megélhetsz belőle. 

Ennek ellenére a túléléshez nagyon is hozzájárul, kellett hozzá az amcsi szállítások. 

Biztos igaz a T-34 jellemzői amiket leírsz, sokszor volt itt téma, a statisztikai része is biztos igaz, de:

Ennek ellenére mégis sikeresnek lehet nevezni, mert nagy tömegben gyártották, tudták pótolni a veszteségeket emberben is gépben is, a németek meg nem tudták pótolni a veszteségeiket. Hiába volt műszakilag gyengébb a T34, de a tömeges alkalmazás ellensúlyozta a hátrányait. 

 

És hiába volt műszakilag fejlettebb konstrukció a Tigris (jöhetnek a szakértők hogy melyik Tigris, mert nem egy volt), ha nem volt belőle elég, ha sokat fogyasztott (ami nem lett volna baj, ha bírják az üzemanyag ellátását), ha gyenge volt a motorja, ha a sárban elakadva nem tudták kihúzni, ha meghibásodás esetén nem volt elég javítószemélyzet. Most nem kerestem utána a jellemzőknek, csak így ezek ugrottak be a korábbi olvasmányok alapján, úgyhogy a tévedés jogát fenntartom.  

Előzmény: gaunt (27034)